Η βασιλική οικογένεια μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής.
Η ιστορία της τέως βασιλικής οικογένειας είναι μια ιστορία, η οποία στην Ελλάδα είχε πολλά πάθη, πολλή αντίδραση και παρέμβαση του παλατιού στα πολιτικά.
Όλα τα πάθη της οικογένειας αποτυπώνονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της εποχής. Ο Τύπος αλλά και ο ελληνικός λαός στις αρχές της δεκαετίας του 60’ ήταν θετικά διακείμενη στο παλάτι.
Πρώτα αρχίζουν οι τριβές με τον Κωνσταντίνο και κορυφώνονται με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Μετά το δημοψήφισμα δε, είναι όλα διαφορετικά.
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 1964
Είναι η μέρα που η Άννα Μαρία, πριγκίπισσα της Δανίας, έρχεται στην Ελλάδα και θα παντρευτεί.
«Καλώς ήλθες, Άννα Μαρία. Ωραία Βασιλοπούλα. Αυριανή μας Βασίλισσα
Καλώς ήρθατε!».
Ο Κωνσταντίνος έχει ορκιστεί ήδη βασιλιάς λίγους μήνες νωρίτερα, την άνοιξη του 1964. Στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο γάμος τους.
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 1964
«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ»
Η μέλλουσα βασίλισσα ήταν έγκυος και θα γεννήσει το πρώτο τους παιδί. Τότε, τα πρωτοσέλιδα έγραφαν για τον ερχομό του διαδόχου αλλά η το πρώτο παιδί του βασιλιά ήταν η Αλεξία, η οποία γεννήθηκε στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας.
22 Μαΐου 1967
«Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΗ ΝΑ ΘΕΤΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
Μια μέρα νωρίτερα γεννιέται ο «διάδοχος» Παύλος.
2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1969
Μακριά από την Ελλάδα γεννιέται το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο Νικόλαος στην Ρώμη.
«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΤΕΚΕΝ ΑΡΡΕΝ», έγραφαν τα δημοσιεύματα.
11 Ιουνίου 1983
Είναι η μέρα που γεννιέται το τέταρτο παιδί της οικογένειας, η Θεοδώρα στο Λονδίνο.
«Το τέταρτο παιδί της τ. βασιλικής οικογένειας που γεννήθηκε στο Λονδίνο, μου θύμισε το πρώτο την 19χρονη Αλεξία, πρωταγωνίστρια των «Ιουλιανών»! Τότε που ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους για να δείξει την αντίθεσή του προς το βασιλικό συνταγματικό πραξικόπημα και τη συμπαράστασή του στη νόμιμη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, ένα σύνθημα ξεχώριζε, σ’ εκείνες τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις:
Αλεξία πάρε θέση! Κι ήταν το καλύτερο…»
13 ΙΟΥΛΙΟΥ 1986
Η βάφτιση γίνεται στο Λονδίνο, όπου βαφτίζεται το παιδί του Κωνσταντίνου με νονούς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, ο Φίλιππος του Εδιμβούργου και η «Λαίδη Ντι» – ή Νταϊάνα του Καρόλου της Αγγλίας).