Πίστεψαν στην ελπίδα, εμπιστεύτηκαν την δήθεν πρωτοποριακή φαρμακευτική αγωγή που τους πρότεινε.
Η δράση του 66χρονου ψευτογιατρού, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε το 2009 και διήρκησε μέχρι το Νοέμβριο του 2020.
Όμως, εξετάζονται περιπτώσεις καταγγελιών από το 2002. Θύματά του ασθενείς, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο.
Ο Γερμανός συνεργός του είχε βγάλει ΑΦΜ στην Ελλάδα και προσέφερε υπηρεσίες στο γραφείο του 66χρονου. Ο 66χρονος παρουσιαζόταν ως φυσίατρος επιδεικνύοντας ένα χαρτί από σεμινάριο στην Αμερική.
Η βίλα «φρούριο» στα Καλύβια
Το σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια Αττικής, όπου τελευταία το χρησιμοποιούσε και σαν ιατρείο, θυμίζει φρούριο. Ψηλοί τοίχοι σε μια έκταση σχεδόν ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου.
«Πριν 6, 7 χρόνια πήραμε μια αλοιφή γιατί είχαμε κάτι πόνους στη μέση. Τη μία φορά την πήραμε 25€ και την άλλη παρήγγειλα, ακόμα ζούσε η αδελφή μου. Την επόμενη φορά μου την δίνανε 100», δήλωσε γειτόνισσα του ψευτογιατρού.
Εναντίον του ψευτογιατρού που είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και πατέρας τριών παιδιών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και κατά συρροή.
Ευρήματα «φωτιά»
Η πρώτη καταγγελία για απάτη μόνο έγινε το 2016 στην Αθήνα. Το 2019 για την υπόθεση αυτή του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. Έκλεισε το ιατρείο του και εκτιμάται ότι συνέχισε την δράση του στο σπίτι του έως τα τέλη του 2022.
Σε οικίες και σε κλινικές κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων φιαλίδια με σκευάσματα καμίας φαρμακευτικής χρήσης, φάκελοι με ονόματα ασθενών με ιατρικές γνωματεύσεις, πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα δίκανο και χρηματικό ποσό 1.850€.
Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τραγικές ομοιότητες με εκείνη του Dr Kontos, την πρώτη περίπτωση ψευτογιατρού στη χώρα μας, που προκάλεσε τον θάνατο επτά ασθενών.
Αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τόσο για τον 66χρονο ψευτογιατρό και τον 72χρονο συνεργό του για να οδηγηθούν στον ανακριτή.
Η πλατφόρμα στο διαδίκτυο που αποκαλύπτει τους «μαϊμού» γιατρούς
Μετά και τη δεύτερη υπόθεση με ψευτογιατρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πήρε τα μέτρα του για να καταλαβαίνουν οι πολίτες εάν κάποιος είναι πραγματικός γιατρός.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν στο ψηφιακό μητρώο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ονοματεπώνυμο του ιατρού που τους ενδιαφέρει και να διαπιστώσουν εάν φέρει την ιδιότητα του γιατρού ή όχι.