Ολοκληρώθηκε το δεύτερο φόρουμ για την προστασία του Υμηττού που έγινε από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού. Στο φόρουμ δόθηκε έμφαση στις νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενώ σε αυτό συμμετείχαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.
Ο δεκάλογος για τη σωτηρία των δασών συζητήθηκε διεξοδικά στο 2ο φόρουμ που Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπτυξη Υμηττού (ΣΠΑΥ), έγινε στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ελληνικό.
Το καλωσόρισμα και την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος του συνδέσμου και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
«Ο smart Υμηττός με την τεχνητή νοημοσύνη και όλες οι υπόλοιπες εφαρμογές είναι μία πραγματική αυτοδιοικητική παρέμβαση που δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει ούτε το κράτος ούτε την πολιτική προστασία συνολικά αλλά να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουμε για να προστατεύσουμε τα βουνά μας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος.
Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο διήμερο φόρουμ για την περιβαλλοντική ατζέντα που διαμορφώνει ο ΣΠΑΥ, ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία υπέρ της πρόληψης.
«Πολιτική προστασία δίχως την τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει που σημαίνει η θέση μου εδώ να στηρίξω ενέργειες και πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την πολιτική προστασία είναι απλώς χρέος», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
«Η δράση τους τα προηγούμενα χρόνια έσωσαν πολλά σπίτια οι προτάσεις τους είναι ολοκληρωμένες και οφείλουμε να το στηρίξουμε», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.
«Οφείλουμε ως κόμματα και ως πολιτεία να στηρίξουμε έμπρακτα όλες αυτές τις πρωτοβουλίες να είναι προς την κατεύθυνση του πολίτη του πρασίνου και φυσικά προς την Αττική για να καλυτερεύσει η ζωή των πολιτών», σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΠΑΥ περιλαμβάνει 11 δήμους στους οποίους κατοικούν 1,5 εκατομμύριο πολίτες περισσότεροι δηλαδή από το 10% της χώρας.