Στην εκπομπή ««Σπίτι με το MEGA» μεταδίδει το δικό του μήνυμα ο Γάλλος συνθέτης και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο «Oxymore».
H εκπομπή στο «Σπίτι με το MEGA» μετά την σύντομη διακοπή της επιστρέφει δυναμικά έχοντας εξασφαλίσει μία μεγάλη επιτυχία, καθώς θα εμφανιστεί από το Παρίσι ο Ζαν Μισέλ Ζαρ.
Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ αποτελεί ένας από τους πιο καταξιωμένους και σπουδαίους δημιουργούς της ηλεκτρονικής μουσικής.
Γεννημένος στις 24 Αυγούστου 1948, είναι Γάλλος συνθέτης, μουσικός, περφόρμερ και μουσικός παραγωγός. Υπήρξε πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική μουσική, όπως και στα είδη της Ambient και της New Age μουσικής, και είναι γνωστός ως οργανωτής υπαίθριων θεαμάτων που συνοδεύουν τη μουσική του, με φωτισμούς λέιζερ και πυροτεχνήματα.
Η πρώτη του επιτυχία ήταν το άλμπουμ του 1976 Oxygène. Ηχογραφημένο σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο στο σπίτι του, πούλησε περί τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα.
Ακολούθησε το 1978 το Équinoxe (= «Ισημερία»), και το επόμενο έτος ο Ζαρ έδωσε συναυλία σε πάνω από ένα εκατομμύριο ακροατές στην Πλας ντε λα Κονκόρντ του Παρισιού, ένα ρεκόρ που έχει από τότε καταρρίψει τρεις φορές.
Αρκετά από τα άλμπουμ του έχουν κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την πραγματοποίηση μεγάλων υπαίθριων events.
Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ υπήρξε ο πρώτος δυτικός μουσικός στον οποίο επιτράπηκε να πραγματοποιήσει συναυλίες στη Λαϊκή Κίνα (από όπου προέκυψαν τα «Κοντσέρτα της Κίνας»), ενώ κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ακροατήριο σε υπαίθρια εκδήλωση. Καθώς φαίνεται και από τίτλους των άλμπουμ και κομματιών του, εμπνέεται αρκετά από τις φυσικές επιστήμες.
Ο επιτυχημένος συνθέτης που έχει καταφέρει, μάλιστα, να πουλήσει πάνω από 85 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ελλάδα και μάλιστα η Ρούλα Κορομηλά του είχε πάρει και συνέντευξη στο Παρίσι.
Το μήνυμα του Ζαν Μισέλ Ζαρ:
«Γεια σου Ρούλα. Ονομάζομαι Ζαν Μισέλ Ζαρ. Χαίρομαι που θα μιλήσω για το νέο μου δίσκο ”Oxymore”. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ και χαίρομαι που θα το μοιραστώ με το ελληνικό κοινό. Είναι πρώτη μου πολυκάναλη διφωνική ηχογράφηση, διότι σκέφτηκα ότι στην φύση δεν υπάρχει στερεοφωνικός ήχος.
»Ήθελα να κάνω ένα πείραμα και να συνθέσω έναν δίσκο , έχοντας όλους αυτούς τους ήχους. Θα μοιραστώ αυτόν το δίσκο με το ελληνικό κοινό».