Καλεσμένος της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» για να σχολιάσει την υπόθεση ήταν ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.
Ερωτώμενος ο κ. Γαλεντέρης πότε ένας θάνατος θεωρείται απροσδιόριστος και εάν είναι παρόμοιος με το αιφνίδιο ξεκαθάρισε: «Ο αιφνίδιος θάνατος του λίκνου είναι διαφορετικός μηχανισμός, μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια. Απροσδιόριστος θάνατος είναι όταν υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να καταλήξουν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα με ασφάλεια».
Δημήτρης Γαλεντέρης: «Υπάρχουν τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα αιτίας θανάτου»
«Θεωρώ, με βάση αυτά που βλέπω από τις εκθέσεις και τα πορίσματα που υπάρχουν στην διάθεσή μας, ότι υπάρχουν τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα αιτίας θανάτου. Και το στοιχείο της υποξίας, αλλά και οι αλλοιώσεις που αναγνωρίζονται από τους ιατροδικαστές θα πρέπει να καταλήξουμε, τελικά αν προκλήθηκαν από την απόφραξη, δηλαδή άσκησης πίεσης ή όχι».
Πρόσθεσε ο ιατροδικαστής: «Το αποδεικτικό υλικό, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, μιλάμε για την παρουσία κακώσεων – για να το πω πιο σωστά – αλλοιώσεων στο δέρμα. Το θέμα είναι να καταλήξουμε εάν έγιναν προθανάτια ή μεταθανάτια».
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη οι χειρισμοί της ΚΑΡΠΑ που έγιναν στην Ίριδα από το ΕΚΑΒ δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλοιώσεις.
Δημήτρης Γαλεντέρης: «Αν υπήρχαν ευρήματα η κα Μητσέλου έπρεπε να είχε λάβει γνώση από την κα Τσιόλα»
«Η κα. Μητσέλου, όπως και κάθε ιστοπαθολόγος, όταν παραλαμβάνει κάποια δείγματα για να τα εξετάσει θα πρέπει να παραλαμβάνει και κλινικές πληροφορίες. Στην περίπτωση του παθολογοανατόμου, θα πρέπει να λάβει κλινικές και νεκροτομικές πληροφορίες. Έτσι, πιστεύω ότι τοποθέτηση της κα Μητσέλου πάνω σε αυτό είναι ορθή».
Σχετικά με την αγενεσία του φλεβόκομβου σχολίασε ο ιατροδικαστής: «Και ενδομήτρια θα είχε διαταραχές ρυθμού (το βρέφος) και μετά την γέννηση θα είχε καρδιολογικά προβλήματα κι αν ήταν βαριά αυτή η αγενεσία να μην ήταν συμβατό με την ζωή».