Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τροπολογία και το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, για το νομοσχέδιο του υποουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και για τις εκλογές.
Εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο νεοναζί κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης, ισχυριζόμενος πως είναι αντισυνταγματική η κυβερνητική τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο σε φασιστικά μορφώματα.
Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην απόφαση να μπλοκαριστεί η δυνατότητα του εκλέγεσθαι σε φασιστικά μορφώματα, ενώ μίλησε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Καταρχάς, η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αφορούσε στο πολύ σημαντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τους εργαζόμενους και τους ενστόλους, για τους οποίους θα έπρεπε να δείξουμε την μισθολογική μέριμνα και τις δυνατότητές τους σε διάφορες άλλες προνομιακές δυνατότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων, διότι σε μία εποχή που η Ελλάδα βάλλεται από μία γειτονική χώρα η οποία έχει κορυφώσει τον αναθεωρητισμό της, και βλέπουμε ότι συνεχώς δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Είναι σημαντικό εμείς να προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία. Είναι απογοητευτικό ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η ομοθυμία για την στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεών μας», ανέφερε αρχικά.
«Εμείς θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας, τους ευχαριστούμε διότι φυλάττουν Θερμοπύλες. Το χθεσινό νομοσχέδιο ήταν στο πλαίσιο στήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και θα υπάρξουν και άλλες ακόμη ευεργετικές διατάξεις. Είναι άλλη μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις σε σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας. Να θυμηθούμε τις αμυντικές συμφωνίες; Κάποια πράγματα είχαν συζητηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και αυτές τις δύο συμφωνίες», συμπλήρωσε η κ. Κεφαλογιάννη.
Ο κ. Ζαχαριάδης από την πλευρά του σχολίασε τις μομφές της ΝΔ, για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν υπάρχει πιο ακατανόητη και προσβλητική στάση από το να παρακολουθεί αναιτιολόγητα η ΕΥΠ, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό είναι σοβαρό θεσμικό πρόβλημα και είναι μακριά από την θεσμική ομαλότητα. Συνδέονται όλα αυτά με τα εξοπλιστικά που έχουμε δώσει τόσα δις και δεν έχουμε δώσει τίποτα στο προσωπικό. Εμείς απέχουμε από την διαδικασία των ψηφοφοριών. Εμείς δεν απέχουμε επειδή έτσι ξυπνήσαμε ένα πρωί, θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα. Α δοθούν εξηγήσεις θα επιστρέψουμε στη διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η βοήθεια δεν γίνεται σε όλους, αλλά σε έναν κλάδο. Η ΝΔ κυβερνά 4 χρόνια, η αγοραστική δύναμη όλων των στρατιωτικών έχει υποχωρήσει σημαντικά και ενώ γίνονται γιγαντιαίες δαπάνες για τα εξοπλιστικά και καμία βοήθεια στο προσωπικό. Μέχρι το καλοκαίρι του 2018, η χώρα βρισκόταν σε μια δημοσιονομική μέγγενη. Το γιατί δεν εφαρμόστηκε, δεν το γνωρίζω, αλλά είναι κακό στο πολιτικό σύστημα να γίνονται μόνο εξαγγελίες. Στα 4 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ, ο κόσμος έχει μικρότερες δυνατότητες λόγω χαμηλού εισοδήματος», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.
Αντιδράσεις για την τροπολογία Κασιδιάρη
Για τις αντιδράσεις στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και μην αδυναμία ύπαρξης ομοφωνίας, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως, «έχουμε καταθέσει μία πρόταση. Δεν είναι γραμμένη στις πλάκες του Μωυσή, μπορεί να γίνει μετατόπιση. Αλλά μιλάμε για μία τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, και δεν αναφέρεται πουθενά ο Κασιδιάρης, αναφορά για ρατσιστικό μίσος, μισαλλοδοξία, φασισμό, ναζισμό, δηλαδή οποιαδήποτε περιγραφή που να φωτογραφίζει αυτή την κατάσταση. Να είναι εντοπισμένη η αναφορά στον Κασιδιάρη και στα ανωτέρω».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε μεταξύ άλλων και για την τροπολογία στο κόμμα Κασιδιάρη.
«Μάλλον ο Κασιδιάρης είδε το όνομά του στην τροπολογία και γι΄αυτό κατέθεσε και το εξώδικο. Υπάρχουν θέματα στα οποία όλοι οφείλουμε να έχουμε θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον αντιθεσμικό τρόπο του να απέχει. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τον ρόλο του έχει. Οι βουλευτές όντας εκλεγμένοι από τον λαό, πρέπει να τιμούν την ψήφο του ελληνικού λαού και να ασκείται έλεγχος για ό,τι λέγεται. Είναι σημαντικό για ζητήματα μείζονος σημασίας για το δημοκρατικό πολίτευμα να μπορούσαμε να έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο. Το ιδανικό θα ήταν να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών. Η δημοκρατία οφείλει να υπερασπίζεται τον εαυτό της απέναντι στους εχθρούς της. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τον εξοβελισμό των κομμάτων για τις απόψεις και την ιδεολογία τους, πρέπει να είμαστε σαφείς στις στοχεύσεις μας», σημείωσε η βουλευτής.