Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους στα χαλάσματα που άφησε το χτύπημα του Εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία παρά τις ηρωικές προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.
Σωστικά συνεργεία από πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έχουν σπεύσει στα σημεία που ο Εγκέλαδος άφησε το τραγικό αποτύπωμά του, προκειμένου να βοηθήσουν στην διάσωση ανθρώπων από τα χαλάσματα. Χιλιάδες κτίρια, τα περισσότερα εξ αυτών πολυώροφα, έχουν καταρρεύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, και τα συνεργεία παλεύουν προκειμένου να βρουν σημάδια ζωής.
Στις εικόνες που έρχονται από τα σημεία που έχει πλήξει ο σεισμός ραγίζουν καρδιές.
Αντιόχεια
Το MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης με τη βοήθεια του καμεραμάν, Θοδωρή Ρωμανέα, βρίσκονται στην Αντιόχεια, όπου αυτή την ώρα η ελληνική ΕΜΑΚ επιχειρεί σε πολυκατοικία που φέρεται να είναι εγκλωβισμένο το ζευγάρι Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτω από ερείπια σε κατοικία στην Αντιόχεια βρίσκεται ένας Έλληνας μαζί με την σύζυγό του, και δυστυχώς μέχρι και τώρα οι δικοί τους άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του.
Η πολυκατοικία που διέμενε το ζευγάρι ήταν εξαώροφη και οι ίδιοι έμεναν στον πέμπτο όροφο. Σε αυτή την πολυκατοικία μία άλλη γυναίκα απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα ζωντανή.
Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εγκλωβισμένο ένα ζευγάρι, έναν 65χρονο και μία 62χρονη.
Αυτή τη στιγμή 7 διασώστες με ειδικό εξοπλισμό επιχειρούν στα συντρίμμια, και έχουν μαζί τους τον «Καίσαρα» τον ειδικό σκύλο που θα βοηθά στις έρευνες, αλλά και ένα μηχάνημα που καταγράφει ήχο μαζί μ’ ένα τρυπάνι, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την διάσωση.
Γκαζιαντέπ
Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, που βρίσκεται στην περιοχή Γκαζιαντέπ καταγράφει τις αδιάκοπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.
Στο ιστορικό κάστρο του Γκαζιαντέπ που καταστράφηκε ολοσχερώς, άνθρωποι έχουν στήσει καταυλισμούς. Μάλιστα προκειμένου να σταθεροποιήσουν τις σκηνές χρησιμοποιούν πέτρες που έπεσαν από το κάστρο και είχαν χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να αναπαλαιωθεί.
Στην περιοχή του Γκαζιαντέπ έχουν καταρρεύσει 918 κτίρια και μπαίνουν πια σε δεύτερη φάση, καθώς από σήμερα πλέον έχουν μπει μπουλντόζες.
Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι σε 400 χλμ μήκος έχει αλλοιωθεί το έδαφος κι έχει ανοίξει η γη σε πάρα πολλά σημεία.