Αποκαλύφθηκε σήμερα ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και η επιγραφή στο μνήμα.
Στο φως η επιγραφή στον τάφο του τέως
Κωνσταντίνος ο δεύτερος. Βασιλεύς των Ελλήνων
Πρίγκηπας της Δανίας
Γεννηθείς εν Αθήναις στις 2 Ιουνίου του 1940
Απεβίωσε εν Αθήναις στις 10 Ιανουαρίου του 2023
Αυτή είναι η επιγραφή πάνω στη μαρμάρινη πλάκα στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Εκτός από την ημερομηνία γέννησης και θανάτου, αναγράφεται και η λέξη «Ολυμπιονίκης», για το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει στην ιστιοπλοΐα το 1960 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.
Ακριβώς από κάτω ακολουθεί στίχος από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.
«Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ.
Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο
Λίγο πριν τις 12.00 στο Τατόι έφθασαν τα παιδιά του τέως βασιλιά για το τρισάγιο των σαράντα ημερών. Η Αλεξία, ο Παύλος, ο Νικόλαος, ο Φίλιππος και η Θεοδώρα.
Τελευταία, έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία.
Επιθυμία της οικογένειας ήταν το τρισάγιο να πραγματοποιηθεί με λίγους στενούς φίλους και χωρίς την παρουσία πολιτών και δημοσιογραφικών μέσων. Η τελετή κράτησε περίπου 20 λεπτά και αμέσως μετά όλοι μαζί αποχώρησαν από το Τατόι.
Κατά την έξοδό τους, αρκετά μέλη της οικογένειας χαιρέτησαν τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Με ένα λουλούδι στο μνήμα του Κωνσταντίνου
Έξω από την πύλη, ορισμένοι πολίτες περίμεναν να αποχωρήσει η οικογένεια για να τους επιτραπεί η είσοδος. Η Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος της περιοχής, με λίγα λουλούδια από τον κήπο της, ακόμα θυμάται την σχέση των κατοίκων με την τελευταία βασιλική οικογένεια.
«Ερχόντουσαν μέσα στο χωριό του Τατοΐου, έβλεπαν τις αγελάδες, κάνανε συναλλαγές».
Μεγάλο το ενδιαφέρον και της ισπανικής τηλεόρασης που ακολουθεί σε κάθε της βήμα την επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, αδελφή του Κωνσταντίνου, Σοφία.
Τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου ήταν να ταφεί δίπλα από τους γονείς του, τον Παύλο και την Φρειδερίκη. Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό, εδώ και καιρό, ο ίδιος είχε επιλέξει το σημείο που ήθελε να τοποθετηθεί το μνήμα του.