Από τις στιγμές συγκίνησης στο μνημόσυνο του περασμένου Σαββάτου όταν ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας γονάτισαν στη Μητρόπολη της Αθήνας, στο Τατόι μια μέρα μετά για τα αποκαλυπτήρια του ταφικού μνημείου του πατέρα του και ενδιάμεσα οι βόλτες στην Αθήνα και το γεύμα σε σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Ο Παύλος Γκλύξμπουργκ ετοιμάζεται να αναχωρήσει από την Ελλάδα και στέλνει μηνύματα, την ώρα που η παραφιλολογία για τις προθέσεις του συνεχίζεται.
«Θα είμαι συχνά στην Αθήνα»
Ο Παύλος έχει αποφασίσει να περνάει σταθερά κάποιες μέρες κάθε μήνα στην Αθήνα κοντά στη μητέρα και τον αδερφό του Νικόλαο, για να δείξει, όπως αναφέρουν στο LIVE NEWS, στενοί συνεργάτες του, ότι είναι ο νέος αρχηγός της οικογένειας.
Ήδη στα χέρια του βρίσκεται η δισέλιδη επιστολή του εκδότη Κωνσταντίνου Λουκά μέσα από την οποία του μεταφέρει το ενδιαφέρον μιας μερίδας του κόσμου να αναμειχθεί στην πολιτική με τη δημιουργία κόμματος.
«Ο κόσμος διψούσε για νέα σας, Υψηλότατε. Σχεδόν όλοι ζητούσαν να αναλάβετε πρωτοβουλίες. Η πραγματικότητα είναι ότι οι βασιλόφρονες μοιράζονται σε κόμματα δεν έχουν το δικό τους κόμμα. Ενώ είναι πολλοί, δεν συνιστούν μοχλό πίεσης εντός κανενός κόμματος».
Το στενό περιβάλλον του Παύλου έχει ξεκαθαρίσει στο LIVE NEWS πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να εκφράσει ένα κομμάτι του λαού και για αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αναμειχθεί στην πολιτική έμμεσα ή άμεσα. Γι΄ αυτό ο κύριος Λουκάς του γράφει:
«Σας θυμίζω ότι ο βασιλιάς Γεώργιος έθεσε ως μότο της οικογένειας το ‘Ισχύς μου η αγάπη του λαού’. Θέλω σήμερα να το ερμηνεύσω. Δε νομίζω ότι μιλούσε για αγάπη καθολική, αλλά για αγάπη της πλειοψηφίας. Σε μένα Υψηλότατε δεν οφείλετε καμία απάντηση, καμία δικαιολογία. Στον κόσμο που σας στηρίζει και σας ζητά οφείλετε».
Τον προηγούμενο μήνα οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις σε φιλοβασιλικές σελίδες ήταν συνεχείς και οι προτροπές μιας συγκεκριμένης μερίδας κόσμου για δημιουργία κόμματος αλλεπάλληλες.
«Πενήντα χρόνια τώρα, η οικογένειά σας έχει παγώσει κάθε πρωτοβουλία, κάθε ανάμειξή σας στα κοινά. Απλά αφουγκραστείτε Υψηλότατε. Ποιο είναι το όραμά σας για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τι απαντάτε σε αυτούς που σας ζητούν να δηλώσετε παρών;».
Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε μετά το μνημόσυνο και το Τρισάγιο στο Τατόι, με τη μαρμάρινη πλάκα στο ταφικό μνημείο του Κωνσταντίνου να είναι πανομοιότυπη με εκείνη που υπάρχει στους τάφους της Φρειδερίκης και του Παύλου.
Ο Παύλος φαίνεται αποφασισμένος να πορευτεί με τον τίτλο του τέως διαδόχου. Κάτι που φάνηκε και στο μνημόσυνο του περασμένου Σαββάτου, όταν δίπλα του δεν βρισκόταν κανένα από τα αδέρφια του, αλλά ο μεγαλύτερος γιος του. Σε περίπτωση που η μοναρχία στην Ελλάδα δεν είχε καταργηθεί, ο Κωνσταντίνος Αλέξιος θα ήταν διάδοχος και ο πατέρας του βασιλιάς.
Το μνημόσυνο
Στη Μητρόπολη της Αθήνας και πάλι ο Νικόλαος έδειχνε πιο συντετριμμένος από όλους.
Στην πρώτη σειρά η Άννα Μαρία, η Μαρί Σαντάλ και η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, ενώ στην απέναντι πρώτη σειρά, τρεις υπουργοί της κυβέρνησης και πίσω τους η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Πριν και μετά από τις συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές για την τέως βασιλική οικογένεια, οι περίπατοι και οι έξοδοι που έκαναν στην Αθήνα κέντριζαν τα βλέμματα, με τον Παύλο να κάθεται σε σουβλατζίδικο στην πλατεία Ειρήνης.
Παύλος, Μαρί Σαντάλ, Μαρία Ολυμπία και Αχιλλέας φωτογραφήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος μοιράστηκε γρήγορα τη φωτογραφία με τους διαδικτυακούς του φίλους.
Ο Παύλος είναι αποφασισμένος να τοποθετηθεί στα σενάρια και στα όσα ακούγονται κατά καιρούς για εκείνον, αλλά για την ώρα, μετά τον θάνατο του πατέρα του, η μόνη συνέντευξη που έχει δώσει ήταν εκείνη της περασμένης Παρασκευής σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης, με τη συμφωνία να μεταδοθεί στα τέλη του μήνα.