Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η ανάλγητη απόφαση του Δημοσίου να προσφύγει δικαστικά και να μπλοκάρει την αποζημίωση που επιδικάστηκε σε πέντε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι.
Στα 77 της χρόνια πάλεψε με τις φλόγες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Όπως και οι άλλοι 103, θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, επιδίκασε για ψυχική οδύνη αποζημίωση 300.000 ευρώ σε συγγενείς της. Ωστόσο το Δημόσιο, άσκησε έφεση μπλοκάροντας τη διαδικασία.
«Eίναι απογοητευμένοι από την προσπάθεια του Δημοσίου να σπιλώσει το όνομα της, ότι φταίει η ίδια για τον τραγικό της χαμό .Επίσης η οικογένεια είναι απογοητευμένη από την προσπάθεια του Ελληνικού Δημοσίου να επισύρει ευθύνες στον καιρό , στην ανωτέρα βία», αναφέρει ο Δημήτρης Σκύφτας, δικηγόρος οικογένειας.
Το Δημόσιο επικαλείται έξι λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την έφεση, η οποία έχει προκαλέσει την οργή πρωτίστως στους διασωθέντες και στους συγγενείς των θυμάτων.
Το σκεπτικό της έφεσης
Την «αιφνίδια μεταβολή του καιρού», την «σπανιότητα της έντασης των ανέμων» και την «αδυναμία πτήσης των εναέριων μέσων».
Στο σκεπτικό επισημαίνεται δε, ότι «δεν τηρήθηκαν από την 77χρονη οι οδηγίες της ιστοσελίδας της πολιτικής προστασίας».
«Δεν μπορεί να χρεώνουν στα θύματα την κακή διαχείριση και οι υπεύθυνοι να παίρνουν προαγωγές. Απαιτούμε σεβασμό στους ανθρώπους που φύγανε και στους ανθρώπους που συνεχίζουν και ταλαιπωρούνται μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Αριστείδης Χερουβείμ.
Ο Αριστείδης Χερουβείμ που έχασε στη φωτιά μητέρα , αδελφή και τις δίδυμες ανιψιές του δεν κρύβει την οργή του.
«Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αυτοπροστατευόμαστε, ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καμία ευθύνη».
Στην έφεση του Δημοσίου αναφέρεται επίσης ότι το 2018, το 112 δεν είχε μπει ακόμη σε εφαρμογή κι ότι στο Μάτι δεν υπήρχε ρυμοτομία. Η 77χρονη ωστόσο διέμενε στο Νέο Βουτσά, όπου δεν υπήρχαν ζητήματα αυθαιρεσιών.