Ανησυχία προκαλεί στους δανειολήπτες η απόφαση του Αρείου Πάγου για διεξαγωγή πλειστηριασμών από τα funds.
Πολλοί είναι οι δανειολήπτες οι οποίοι καταγγέλουν την αλόγιστη δράση των funds και τους απαράδεκτους όρους που θέτουν, με αποτέλεσμα να βλέπουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κος Αλέξανδρος ανέφερε πως πριν δύο δεκαετίες πήρε δάνειο ύψους 480.000 ευρώ, μέσω κοινού δανεισμού με τη σύζυγό του. Αρχικά, πλήρωναν 1.000 ευρώ έκαστος για τη δόση του δανείου, πλέον όμως η δόση έφτασε τα 3.500 χιλιάδες ευρώ, ένα ποσό πολύ παραπάνω από τα εισοδήματά της οικογένειας.
«Έχω ζητήσει επανειλημμένα ρυθμίσεις και απορρίπτονται όλες βάσει των εισοδημάτων μου. Πρότεινα να δώσω το 50% των εισοδημάτων μας για να ρυθμιστεί η δόση, αλλά ζητάνε το 150%! Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με την τράπεζα», είπε.
Ο κος Αλέξανδρος και η σύζυγός του εξυπηρετούσαν κανονικά το δάνειό τους επί μία δεκαετία, από το 2002 έως το 2012. Μία αλλαγή στις εργασιακές τους συνθήκες τούς έκαναν να στραφούν και να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη, ωστόσο καταγγέλλουν καταχρηστικότητα από την πλευρά των funds.
«Είχαμε δώσει ήδη 205.000 ευρώ και αφαιρουμένων των τόκων έπρεπε να δώσω άλλα 300.000 ευρώ. Τα funds βάζοντας επιτόκια υπερημερίας, γιατί η διαδικασία ένταξης στον νόμο έχει κρατήσει έξι χρόνια, έχουν πλέον εκτοξεύσει το δάνειο στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ».
Ο κος Αλέξανδρος ακολούθησε τη δικαστική οδό και κατάφερε να πετύχει την ανακοπή και την αναστολή του πλειστηριασμού.