«Τα όργανα» στη δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησαν νωρίς.
Με τον Αλέξη Κούγια να καταθέτει μήνυση στον πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών για ψευδή κατάθεση και τα βλέμματα στη συνέχεια να πέφτουν στην γιατρό του Καραμανδάνειου νοσοκομείου στη Πάτρα που έζησε την πρώτη ανακοπή της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Αλέξης Κούγιας πήρε πρώτος το λόγο και έβαλε στο «στόχαστρο» και πάλι τον 30χρονο πατέρα των τριών παιδιών.
«Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλάκη ήταν ψευδής. Στο 16/9 υπόμνημά του χαρακτηρίζει αίολο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωσή του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κ. Σαββόγλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη».
Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι συνολικά η κατάθεση του 30χρονου ήταν γεμάτη ψεύδη και εικασίες, με στόχο η πελάτισσά του, να έρθει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
«Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας κατά της Τζωρτζίνας ήταν η εκδίκηση επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο που της ζήτησε, είτε η τετραπληγία του παιδιού. Ο μάρτυρας μας είπε ψευδώς, ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε επίσης ότι την υποκρισία του δεν την είχε αντιληφθεί η κατηγορούμενη. Αλλά, αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορούμενη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.
Η πρώτη γιατρός που κλήθηκε στο δικαστήριο, ήταν η διευθύντρια της Παιδιατρικής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου στην Πάτρα.
Εκεί που έζησε τη πρώτη ανεξήγητη ανακοπή της Τζωρτζίνας, που είχε σαν αποτέλεσμα το παιδί να μείνει τετραπληγικό.
-Πρόεδρος: «Την πρώτη μέρα, όταν ήρθε το παιδί τι σας είπαν;»
-Μαρία Ηλιοπούλου , διευθύντρια παιδιατρικής στο «Καραμανδάνειο»: «Πιθανό επεισόδιο σπασμών ήταν η αιτία εισόδου. Δεν σταθήκαμε εκεί όμως, κάναμε νευρολογικό έλεγχο».
-Πρόεδρος: «Όταν ήρθε όμως δεν είχε σπασμούς».
-Μ. Ηλιοπούλου: «Όχι, φαινόταν μια χαρά».
Ήταν Άνοιξη του 2021. Η μικρή Τζωρτζίνα μεταφέρεται σε νοσοκομείο από την μητέρα της και λίγες μέρες μετά παθαίνει ανακοπή.
Οι γιατροί την πρώτη μέρα της κάνουν μια σειρά από εξετάσεις. Η κατηγορούμενη είχε αναφέρει επεισόδιο με σπασμούς.
-Πρόεδρος: «Αν έχει προηγηθεί επεισόδιο σπασμών υπάρχει κάποιο σύμπτωμα μετά που να φαίνεται στις εξετάσεις;»
-Μ. Ηλιοπούλου: «Στο εγκεφαλογράφημα φαίνεται σίγουρα. Εδώ όμως το εγκεφαλογράφημα ήταν φυσιολογικό»
-Πρόεδρος: «Προέκυψε κάποιο εύρημα από τις εξετάσεις;»
-Μ. Ηλιοπούλου: «Όχι τίποτα. Κάναμε ακόμη και ειδική εξέταση με μόνιτορ. Δεν υπήρχε τίποτα».
«Οι εξετάσεις δεν έδειξαν το επεισόδιο με σπασμούς»
Η κυρία Ηλιοπούλου επανέλαβε ουσιαστικά λόγια που είχαν πει οι γιατροί από την πρώτη στιγμή για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας.
Ότι δηλαδή η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε το επεισόδιο με σπασμούς που περιέγραφε η μητέρα της και την ανακοπή που ακολούθησε 3 μέρες μετά.
-Πρόεδρος: «Είναι πιθανό, είναι σπάνιο, τι είναι αυτό που έγινε; Ένα παιδί με καλές εξετάσεις, μέσα στο νοσοκομείο να πάθει ανακοπή;»
-Μ. Ηλιοπούλου: «Είναι αναπάντεχο και ανεξήγητο. Μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Έβλεπε παιδικά, έφαγε φαγητό από έξω, δεν προμήνυε τίποτα αυτή την εξέλιξη».
Ήταν ουσιαστικά η αρχή του τέλους της Τζωρτζίνας. Ενός υγιέστατου μέχρι εκείνη την εποχή κοριτσιού που έμεινε τετραπληγικό και πέθανε λίγους μήνες μετά στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας με χορήγηση κεταμίνης.
Μια μέρα που και πάλι μαζί της, μόνη στο δωμάτιο ήταν η κατηγορούμενη μητέρα της.