Οι διαρροές και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο της 34χρονης και του πρώην συζύγου της, μέσα από τα δικαστήρια, κατά τη διάρκεια της δίκης προκάλεσαν το πρωί την παρέμβαση εισαγγελέα, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που κρύβονται πίσω από τις σχετικές αναρτήσεις.
Λίγη ώρα μετά, η παιδίατρος που είχε υποδεχτεί την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, λίγο πριν την πρώτη ανακοπή απαντούσε σε μια σειρά από ερωτήσεις.
Η γιατρός στάθηκε στις αντιδράσεις της κατηγορούμενης, όταν πήγε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, στα αποτελέσματα των εξετάσεων κι στις ώρες των δραματικών γεγονότων.
Πρόεδρος: Ποια είναι η συνήθης αντίδραση των γονιών σε αυτά τα επεισόδια;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς. Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται αμέσως στο νοσοκομείο. Οι σφίξεις του παιδιού, το οξυγόνο του και η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογικά. Η μητέρα μας είπε για σπασμούς. Μας είπε ότι τα ματάκια της ήταν ανοιχτά και ότι της είπε «μαμά τρέμω, δεν μπορώ να σταματήσω». Πυρετό δεν είχε και σκέφτηκα κάποια δηλητηρίαση από φάρμακο. Ρώτησα αν υπήρχαν χάπια στο σπίτι και μου είπε «ναι», αντιεπηλιπτικά γιατί είχε κάποιο ισχαιμικό.
Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η κατηγορούμενη, το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είχε σημειωθεί στις 05:30. Όμως η ίδια φέρεται να πήγε την κόρη της, σε νοσοκομείο 3,5 ώρες αργότερα.
Πρόεδρος: Στην κατάθεσή σας στην ανακρίτρια λέτε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 5:30 και εσείς είδατε το παιδί στις 9:30. Ρωτήσατε τη μητέρα γιατί ήρθαν στις 09:00;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Όχι. Οι σπασμοί τρομοκρατούν τους γονείς ακόμη και μας τους γιατρούς.
Πρόεδρος: Οι σπασμοί τι διάρκεια μπορεί να έχουν;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Και λεπτών. Είναι πολλές κατηγορίες σπασμών. Οι πυρετικοί σπασμοί περνάνε πιο γρήγορα.
Πρόεδρος: Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.
Οι τόνοι στη δικαστική αίθουσα ανεβαίνουν. Η παιδίατρος στέκεται στην καθυστερημένη αντίδραση της μητέρας και επισημαίνει πως από τα στοιχεία και τις εξετάσεις, οι περιγραφές της μητέρας για επεισόδιο με σπασμούς δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.
Α. Κούγιας: Γιατί λέτε ότι έφερε το παιδί μετά τη παρέλευση αρκετών ωρών;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Η απάντηση μου είναι η ίδια. Η μητέρα μου είπε ότι εκδήλωσε το επεισόδιο στις 5:30.
Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη στη συμπληρωματική της απολογία λέει ότι το επεισόδιο ξεκίνησε στις 6:30. Ο κύριος συνήγορος σας ρωτάει αν αυτή η απόσταση ανάμεσα στις 6:30 και στο χρόνο που έφερε το παιδί στο νοσοκομείο είναι λογική;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με αυτά που κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη.
Η παιδίατρος του Καραμανδάνειου φέρνει στο μυαλό της, όλα όσα έγιναν από τη μέρα εισόδου της Τζωρτζίνας μέχρι την ανεξήγητη ανακοπή που υπέστη 3 μέρες μετά.
Εισαγγελέας: Τι μάθατε στη συνέχεια για το παιδάκι;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Έμαθα ότι αυτό είναι το τρίτο παιδάκι. Μου είπαν οι συνάδελφοι ότι λόγω αυτού του περιστατικού θα κάνουν ποιο επιστάμενο έλεγχο.
Εισαγγελέας: Τι σας είπαν συνάδελφοι για την ανακοπή;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Ότι ξαφνικά ειδοποιήθηκαν από νοσηλεύτρια. Η μητέρα ξέρω ότι πήγε χαλαρά και χτύπησε την πόρτα των γιατρών. Αυτό άκουσα.
Εισαγγελέας: Συνήθως η αντίδραση των γονιών ποια είναι;
Μ. Γράψα, παιδίατρος: Πανικός.
Παρόν στη δικαστική αίθουσα και ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους του είναι έτοιμος να προσκομίσει μια σειρά από νέα μηνύματα.
Ο 30χρονος βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθεί με αγωνία την έκβαση της δίκης.
Η παιδίατρος απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις και στο τέλος προσπάθησε να συνοψίσει.
Η Μ. Γράψα, παιδίατρος περιέγραψε: «Είδα το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία και αποφάσισα να γίνει εισαγωγή. Στις 8 Απριλίου 2021. Όταν έβλεπα το παιδί, δεν ήξερα το ιστορικό της οικογένειας. Την είδα μεταξύ 09:30 και 09:50. Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται, έχοντας κάνει διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε περίπου στις 5:30».
Η δίκη της 34χρονης για την απόπειρα και τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη συνεχίζεται και με το πέρασμα των ημερών το ενδιαφέρον αυξάνεται καθώς οι γιατροί αρχίζουν να μιλούν για όλα εκείνα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα.