Ο χρόνος για πολλές οικογένειες σταμάτησε το βράδυ της Τρίτης στις 23:22.
To βίντεο ντοκουμέντο από την σύγκρουση των δύο τρενων παγώνει το αίμα.
Οι διασώστες από την πρώτη στιγμή φτάνουν στο σημείο και αρχίζουν αμέσως να ψάχνουν για επιζώντες..
Η περιοχή θυμίζει πια εμπόλεμη ζώνη.
Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην τραγωδία
Δύο τρένα για 12 ολόκληρα λεπτά κινούνταν στην ίδια γραμμή.
Από τις συνομιλίες των μηχανοδηγών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως κανείς δεν κατάλαβε το λάθος.
Ο σταθμάρχης δεν αντιλήφθηκε ότι άφησε το κλειδί στη λάθος θέση, έστειλε την εμπορική αμαξοστοιχία κατευθείαν πάνω στην εμπορική, που κινούνταν από τη Θεσσαλονίκη προ την Αθήνα.
Το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία που είχε ο σταθμάρχης Λάρισας και ο μηχανοδηγός λίγο πριν το τραγικό σοκάρει…
– Η Λάρισα ακούει;
– Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων
– Βασίλη, φεύγω;
– Φεύγεις, φεύγεις
– Έγινε, καλό βράδυ, καλή συνέχεια.
Στα νοσοκομεία εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας.
Γονείς περιμένουν για ώρες με τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων στα χέρια περιμένοντας να ακούσουν κάποιο νέο καλό.
Χθες ολοκληρώθηκαν οι λήψεις 25 δειγμάτων από συγγενείς αγνοουμένων και εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια επίπονη διαδικασία, θα συνεχιστεί και σήμερα.
Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν από την σύγκρουση των δύο τρένων ξεπέρασαν ακόμα και τους 1000 βαθμούς … Κι αυτό είναι κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο δημοσιογράφος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο του τρένου λίγη ώρα πριν τη μοιράια σύγκρουση…
Αν η μοιραία σύγκρουση είχε γίνει μέσα στο τούνελ, δε θα υπήρχε κανένας επιζών.
«Αν λοιπόν γινόταν η σύγκρουση μέσα στη σήραγγα, δε θα υπήρχε η δυνατότητα εξοστρακισμού και εκτροχιασμού των συρμών. Συνεπώς όλη η ενέργεια θα μετατρεπόταν σε παραμόρφωση, τα βαγόνια δλδ θα γινόντουσαν φυσαρμόνικα. Επίσης, η φωτιά και οι καπνοί που υπήρχαν μέσα στη σήραγγα δε θα άφηναν κανένα περιθώριο στο να επιζήσει κάποιος», ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών.
Η έρευνα των συνεργείων διάσωσης στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη συνεχίζεται και σήμερα και επικεντρώνεται στο τρίτο βαγόνι του επιβατικού συρμού.