Ένας μύθος του ελληνικού ποδοσφαίρου πέρασε στην αιωνιότητα.
Ο ύμνος της ΑΕΚ τραγουδισμένος από τον Μίμη Παπαϊωάννου. Τον Μίμη Παπαϊωάννου, που είναι η ίδια η ΑΕΚ. Τον Μίμη Παπαϊωάννου, που άνοιξε τα φτερά του και κίνησε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 81 ετών. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές, που έπαιξαν ποτέ ποδόσφαιρο σε αυτό τον τόπο.
Το γκολ σε βάρος της Κουίνς Παρκς Ρέιντζερς στη Νέα Φιλαδέλφεια, κρίσιμο για την πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977, έχει περάσει στην ποδοσφαιρική ιστορία. Μια ιστορία που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.
Έγινε σύμβολο πίστης και αφοσίωσης, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης για 17 συναπτά έτη. Ποδοσφαιρικό σύμβολο με τα πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα που κατέκτησε, αλλά και με τα 234 γκολ που σκόραρε. Όλα με την ΑΕΚ.
Η καριέρα του
Το 1964 και το 1966 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ενδιάμεσα έγινε της Ρεάλ το φόβητρο. Της έβαλε δύο γκολ σε ένα φιλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο μεγάλος Πούσκας πρότεινε στον Σαντιάγο Μπερναμπέου να τον πάρει στη Μαδρίτη. Η μεταγραφή χάλασε γιατί η ΑΕΚ φοβήθηκε τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο Παπαϊωάννου θύμωσε κι έφυγε για να γίνει τραγουδιστής, αλλά ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης τον έπεισε να επιστρέψει.
Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής σε 61 αγώνες και μέχρι σήμερα παραμένει ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της με 21 γκολ.
Η διεθνής ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου τον ανακήρυξε κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για την ΑΕΚ είναι η ίδια η ιστορία της. Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον τις αξίες της. Από τη φτώχεια και ανέχεια των προσφυγικών οικισμών της Βόρειας Ελλάδας στην καταξίωση. Θα τον αποχαιρετήσει την Παρασκευή στην Αγία Τριάδα, δίπλα από το σπίτι του, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου η σωρός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Και θα τον έχει για πάντα φωτεινό οδηγό της στο μέλλον.