Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την αύξηση του κατώτατου μισθού χείρα βοηθείας, σημειώνουν ωστόσο ότι θα παραμείνουν στριμωγμένοι οικονομικά.
Τρίτη διαδοχική αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Κι εάν για πολλούς εργαζόμενους είναι μια σημαντική βοήθεια τα 663 ευρώ του Ιανουαρίου του 2022 να γίνουν 780 ευρώ, υπάρχουν και οι εργοδότες που νιώθουν να πιέζονται από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες..
Ο Ηρακλής Μπότσαρης διατηρεί χρόνια ψησταριά στην Πετρούπολη, όμως τώρα τα περιθώρια στενεύουν. Τα υπέρογκα ποσά που καλείται να πληρώσει με τους νέους μισθούς αλλά και τους λογαριασμούς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει..
Η Δήμητρα είναι 19 ετών. Παρόλο που μένει με την οικογένειλα της και μοιράζονται τα έξοδα, στην άκρη, όπως λέει, δεν μένει τίποτα.
Πολλοι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση που θεσμοθετεί η κυβέρνηση είναι μια μικρή χείρα βοήθειας, ενώ αρκετοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά για να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους και ζητούν και νέα γενναία ενίσχυση των εισοδημάτων τους.
Για τους παλιούς εργαζόμενους, η αύξηση ισχύει για όσους έχουν κατοχυρώσει 3ετίες έως τον Φεβρουάριο του 2012.
Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με μια τριετία και επίδομα γάμου το 2019 έπαιρνε 786 ευρώ, ενώ το 2023 858 ευρώ που με το επίδομα γάμου ανεβαίνει στα 943 ευρώ.
Ακόμη και με την αύξηση του κατώτατου μισθού πάντως, οι περισσότεροι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν οικονομία για να είναι σε θέση να εξοφλούν όλες τις υποχρεώσεις του μήνα.