Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Άρια Αγάτσα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Αθανασίου και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση του Αλέξη Γεωργούλη σε υπάλληλο της Κομισιόν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις εκλογές.
Αγάτσα: «Τρία κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι γνώριζαν για την υπόθεση Γεωργούλη»
Η κ. Αγάτσα μίλησε αρχικά για το θέμα Γεωργούλη και την καταγγελία εις βάρος του.
«Θέλω να εκφράσω την λύπη μου και την συμπαράστασή μου προς την κ. Χρονοπούλου, η οποία θα δώσει από εδώ κι στο εξής έναν πολύ σοβαρό αγώνα στη δικαιοσύνη. Θα κριθεί η υπόθεση και από την δικαιοσύνη. Αλλά για να σπάσει και η ίδια τη σιωπή της, για να δώσει στοιχεία σημαίνει ότι αυτά που κατέθεσε έχουν ουσία και βάρος, για την καταγγελία που έκανε. Εγείρονται ωστόσο πολλά πολιτικά ζητήματα γιατί το όνομα της κ. Χρονοπούλου βγήκε στη δημοσιότητα χωρίς να το θέλει. Άκουσα χθες τον κ. Λοβέρδο να λέει ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε το όνομα της κ. Χρονοπούλου. Τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα είναι τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό. Διότι ακούσαμε ότι υπήρχαν υψηλόβαθμα στελέχη, ο κ. Παπαδημούλης, ο κ. Κούλογλου, η κ. Τσαπανίδου, είπαν ότι το θέμα το γνώριζαν», είπε αρχικά.
«Όταν θες να είσαι ένας χώρος που μιλάς πολύ συχνά για ηθικό πλεονέκτημα, όταν γίνεται κάτι σχετικό με τα στελέχη σου, να ψάχνεις πολύ βαθιά τι έχει συμβεί, διότι εάν το κάνεις αυτό, γυρίζει και μπούμερανγκ. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η υπόθεση με τον Λιγνάδη, αντί να μείνουν στο μεμονωμένο περιστατικό του Λιγνάδη, άρχισαν να μιλούν για ευθύνες όλου του χώρου της ΝΔ και μάλιστα να δείχνουν με το δάχτυλο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με απίστευτα «χάσταγκ». Δεν το έψαξαν σε βάθος, ήταν γνωστό, υπήρχε καταγγελία, δεν μπορεί 3 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το ήξεραν, το άφησαν και τώρα έχουμε αυτό που γίνεται τώρα», συμπλήρωσε η κ. Αγάτσα.
Αθανασίου: «Εμείς δεν είπαμε ότι εξαπατηθήκαμε από την υποκριτική του κ. Γεωργούλη»
Ο κ. Αθανασίου τοποθετήθηκε για το ζήτημα.
«Είναι ένα γεγονός που μας λυπεί όλους, μας φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, όπως και κάθε τέτοιο περιστατικό. Είναι κοινωνικό το θέμα, και μετά πολιτικό, είναι ένα θέμα που το ακούμε «δίπλα μας», στο σπίτι μας, κάπου μπορεί να συμβαίνει. Τι έχει γίνει με το γεγονός δεν το ξέρουμε, να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης να ακολουθήσει τα βήματά του όπως πρέπει. Είμαστε πάντα δίπλα στο θύμα, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας, εννοείται ότι πρέπει να προστατεύσουμε την κοπέλα με κάθε τρόπο, έχει πάρει και θέση από χθες η κοπέλα.
«Για την πολιτική διάσταση του θέματος, γιατί για την κοινωνική φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούμε, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό που ήδη έκανε. Δηλαδή εάν υπήρχαν κάποιες φήμες και κάποιες πληροφορίες εκεί που υπήρχαν, το θέμα ελέγχθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι όσο μπορούσε, δηλαδή ο κ. Γεωργούλης ρωτήθηκε και απάντησε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και όλα αυτά είναι συκοφαντίες, και υποβάθμισε το γεγονός. Όποια έρευνα είχε γίνει δεν απέδωσε καρπούς και η ίδια η κοπέλα είπε ότι δεν γνώριζε κανένας εκτός από τους δικηγόρους της, οπότε δεν μπορείς να έχεις κάποια στοιχεία περαιτέρω εάν δε το γνώριζε ο ίδιος ο περίγυρός της», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.
Δεν έχει ευθύνη το κόμμα εάν ακουστεί κάτι για κάποιο στέλεχός της;
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, «αυτό που συζητάμε τώρα, για το διάστημα από το καλοκαίρι και μετά, να φωνάξεις τον άνθρωπο που εμπλέκεται, να πας στις αρμόδιες αρχές του ευρωκοινοβουλίου και να ρωτήσεις είναι αυτό που μπορείς να κάνεις. Όταν δεν γνωρίζει ούτε το οικογενειακό περιβάλλον του ανθρώπου, δεν μπορούμε να λέμε «γιατί δεν το βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ». Μιλάμε για μία αντίδραση που έγινε την ίδια μέρα. Όταν έγινε αυτό στο ευρωκοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε άμεσες κινήσεις. Έγινε και φτιάσαμε με αυτό, ζητήσαμε την έδρα. Για το θέμα του Λιγνάδη, όταν οι άνθρωποι 15 μέρες δεν γνώριζαν τι γινόταν, εμείς δεν είπαμε ότι εξαπατηθήκαμε από την υποκριτική του κ. Γεωργούλη, δεν είπαμε αυτό για το θέμα Γεωργούλη, όπως έκανε η ΝΔ και η κ. Μενδώνη. Η αποπομπή του κ. Γεωργούλη έγινε άμεσα».
Παρασύρης: «Η διαρροή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μία πολιτική σκοπιμότητα»
Με τη σειρά του ο κ. Παρασύρης αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη.
«Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο το οποίο επισύρει και βαριές ποινικές ευθύνες καταρχήν. Δεν είναι μία απλή καταγγελία όπως ειπώθηκε αρχικά. Είναι ένα πιθανό κακούργημα, το οποίο τελέστηκε πριν από 3 χρόνια, ήρθε τώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και τώρα έχομε και την άρση της ασυλίας. Το ζήτημα είναι ότι πέραν αυτών έχουμε και την παραβίαση της ιδιωτικότητας του θύματος. Αυτό σίγουρα δεν έγινε από τις βελγικές αρχές, ούτε από το Ευρωκοινοβούλιο, ούτε από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η διαρροή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μία πολιτική σκοπιμότητα, ότι βγαίνει από ένα αντίπαλο κόμμα και ότι πρέπει να παραπεμφθεί αυτή η υπόθεση ότι σε κάτι που έχει συμβεί μεταξύ ενός θύματος και ενό9ς θύτη, αλλά να παρουσιαστεί ως μία πολιτική διένεξη», υπογράμμισε.
«Τα γραφεία τύπου επικοινωνούν με τους δημοσιογράφους, ξέρουν πώς βγαίνουν οι διαρροές. Δεν γνωρίζω για συγκριμένο όνομα που να έκανε την διαρροή. Τα κόμματα δεν είναι ούτε Scotland yard ούτε FBI, είναι πολιτικοί οργανισμοί, δεν μπορούν να γνωρίζουν τη δράση κάθε μέλους. Κρατάμε από αυτό την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά. Την ίδια στιγμή όμως, δεν μπορεί να έχει στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Παππά και να δείχνει μηδενική ανοχή στον κ. Γεωργούλη αλλά στον κ. Παππά που τον βαραίνει μια καταδικαστική απόφαση 13-0 να τον έχει στα ψηφοδέλτιά του. Χθες το βράδυ προέκυψε ότι αυτό το γεγονός ήταν γνωστό τόσο καιρό. Είχαμε την αποπομπή του κ. Γεωργούλη και την παραμονή του κ. Παππά στα ψηφοδέλτια», πρόσθεσε ο κ. Παρασύρης.
«Ο κ. Γεωργούλης μιλούσε συνέχεια για την βία κατά των γυναικών. Εδώ υπάρχει και μια διπροσωπία. Υπάρχει τεκμήριο της αθωότητας και βεβαίως θα βγει και το πόρισμα της δικαιοσύνης. Υπάρχει και ένα θέμα στελέχωσης των ψηφοδελτίων», σχολίασε η κ. Αγάτσα.
«Αναφορικά με τον συσχετισμό των κ.κ Γεωργούλη και Παππά, δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιους συμψηφισμούς, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Η περίπτωση του κ. Παππά έχει πολιτικό χαρακτήρα και γη περίπτωση του κ. Γεωργούλη δεν έχει μόνο πολιτικό. Είναι κοινωνικό, είναι βαθύ. Θεωρώ ότι ο κ. Γεωργούλης πρέπει να παραδώσει την έδρα του μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά του», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.