Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ αποκάλυψε ότι η γυναίκα που προχώρησε στην καταγγελία είχε υποστεί τέτοιο σοκ και ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, που δεν μπορούσε για περισσότερους από έξι μήνες να δει κανέναν.
«Έκρυβε για μήνες τα σημάδια»
Απομονωμένη για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της από τον Αλέξη Γεωργούλη, παρέμενε η δικηγόρος της Κομισιόν.
Η 38χρονη νομική σύμβουλος, σύμφωνα με την οικογενειακή φίλη της, ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, προσπαθούσε να κρύψει, έτσι, τα σημάδια του άγριου ξυλοδαρμού και της βίας που υπέστη και κατήγγειλε στις βελγικές Αρχές.
«Έμαθα από άνθρωπο με τον οποίο συνδέεται με συγγενικό δεσμό, ότι είχε υποστεί τέτοιο σοκ και ήταν τόσο σοβαρά τα χτυπήματα που υπέστη, ώστε δεν μπορούσε και για έξι μήνες – και για παραπάνω χρονικό διάστημα – να δει κανέναν, γιατί φοβόταν ότι αυτό θα μαθευτεί από τους γονείς της, που ήθελε να τους διαφυλάξει».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της καταγγέλλουσας, το περιστατικό έγινε στις αρχές του 2020, καταγγέλθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ τον Μάιο του 2020 έδωσε στις Αρχές και το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη.
«Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε για την ύπαρξη της καταγγελίας την Παρασκευή 14 Απριλίου», λένε οι δικηγόροι του.
Γιατί δεν πήραν τη δικογραφία
Οι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη υπέβαλαν αίτημα στον Βέλγο ανακριτή προκειμένου να λάβουν τη δικογραφία, όμως δεν έγινε δεκτό.
Η νομοθεσία της χώρας δίνει στις ανακριτικές Αρχές το δικαίωμα να κρατήσουν απόρρητο το περιεχόμενο της προκαταρκτικής έρευνας, μέχρι να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Πάντως, η ομάδα των νομικών εκπροσώπων του Αλέξη Γεωργούλη αφήνει να εννοηθεί ότι η βελγική δικαιοσύνη έδρασε με το βλέμμα στις ελληνικές εκλογές.
«Ο κύριος Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να έρθει στην επιφάνεια η συγκεκριμένη καταγγελία και λυπάται βαθιά για αυτή την εξέλιξη. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μήνυση που χρονολογείται από το 2020, είναι λυπηρό το ότι δημοσιοποιείται το περιεχόμενό της τρία χρόνια αργότερα – και πιο συγκεκριμένα λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».
Τον Αλέξη Γεωργούλη βαραίνουν τρεις ακόμη καταγγελίες για βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά, κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, έφτασαν στα όργανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθώς αφορούν σε πρώην συνεργάτες του.
Κάποιοι από αυτούς, τώρα, δηλώνουν έτοιμοι να απευθυνθούν στις βελγικές δικαστικές Αρχές.
Άρση ασυλίας από τις 8 Μαΐου για τον Αλέξη Γεωργούλη
Οι Βέλγοι δικαστές είπαν σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να γίνει κάτι και να δοθεί πρόσβαση στη δικογραφία καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν όταν αρθεί η ασυλία του, τότε θα αποκτήσει πρόσβαση σε μέρος της δικογραφίας.
Στις 8 Μαΐου θα οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή των νομικών του Ευρωκοινοβουλίου και στις 30 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή για την άρση της ασυλίας.
Υπάρχει όμως και το σενάριο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να γίνει ο ορισμός του εισηγητή Επιτροπή των νομικών του Ευρωκοινοβουλίου μεταξύ 24 – 25 Απριλίου.
Δεύτερη επιστολή στην Μέτσολα για άρση της ασυλίας του απέστειλε ο Γεωργούλης
Την Τρίτη, όπως έγινε γνωστό, έστειλε και δεύτερη επιστολή ο Αλέξης Γεωργούλης, ώστε να συμβάλλει στην έρευνα και να επισπεύσει την διαδικασία άρσης της ασυλίας του.
Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ο Αλέξης Γεωργούλης δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες.