Φουντώνει η «μάχη των debate» με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να κλείνει τη συζήτηση για τηλεμαχία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.
Όπως είπε ο κ. Σκέρστος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών «τηλεμαχίες με διάφορες μορφές διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γίνει και τώρα», ενώ, απαντώντας σε ερώτηση, είπε: «Σίγουρα μιλάμε για ένα debate σε αυτή την προεκλογική περίοδο έως τις 21 Μαΐου», το οποίο όπως διευκρίνισε «πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή».
Ουσιαστικά η ΝΔ απορρίπτει το πιεστικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και για μονομαχία Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα. Η θέση της ΝΔ είναι μέχρι την κάλπη στις 21 Μαΐου είναι να γίνει τουλάχιστον ένα debate, πάντα με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων ενώ εάν χρειαστεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τότε θα γίνει ένα ακόμη.
Εδώ και λίγη ώρα ο κ Μητσοτάκης μιλά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αιγάλεω, στο οποίο όπως είπε δεν ξεχνάει πως από εκεί ξεκίνησε ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ.
«Φοβάται τη σύγκριση»
Πίσω από την στάση της ΝΔ για τα debate ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μια ανασφάλεια για την πρωτιά πάρα τις περί του αντιθέτου δηλώσεις από το γαλάζιο στρατόπεδο.
Συγκεκριμένα, βλέπουν ένα φόβο από τη πλευρά του κ. Μητσοτάκη και λένε πως δεν μπορείς από τη μία να λες «ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» και από την άλλη να αποφεύγεις να συγκριθείς με το πρόσωπο που βάζεις συγκριτικά απέναντί σου.
Σε αυτό που συμφωνούν τα δύο κόμματα είναι πως οι αρχηγοί τους θα πρέπει να γίνουν οι πρωθυπουργοί.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε περιοδεία στην Κω και σε λίγη ώρα θα ανέβει στο βήμα.
Αρχίζει η «μάχη» των κομμάτων για την τηλεμαχία των πολίτικων αρχηγών
Εντείνονται πλέον οι συζητήσεις για τα debate αναμένεται πρόσκληση από την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αυτοί θα εκπροσωπήσουν το κάθε κόμμα.
ΣΥΡΙΖΑ: Πουλάκης
ΠΑΣΟΚ: Σλαγιάννης
ΚΚΕ: Γκιόκας
ΜΕΡΑ25: Ντάσκας
Πέρα από το debate που φαίνεται πω υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ των κομμάτων, υπάρχει και το ζήτημα των διευκολύνσεων στον κόσμο που θα θέλει να μετακινηθεί για να ψηφίσει. Τα μικρότερα κόμματα θέτουν το ζήτημα της ίσης κατανομής του χρόνου, ανησυχώντας μην κυριαρχήσει το γνωστό πολιτικό δίπολο.