Με ποινή φυλάκισης πάνω από τρία χρόνια χωρίς αναστολή τιμωρήθηκε 53χρονος στο Βόλο, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γιατί χτύπησε βάναυσα την κόρη του στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ χτυπήματα δέχτηκε και η σύζυγός του που προσπάθησε να τον απομακρύνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Αφορμή το γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα αποφάσισε πως η θρησκεία με την οποία ταυτίζεται είναι η ισλαμική.
Η γυναίκα από οικογένεια αλλοδαπών βιοπαλαιστών που πήρε την ζωή στα χέρια της και σπούδασε Βιοϊατρική, βρέθηκε χθες στις δικαστικές αίθουσες με κολάρο και το πρόσωπο παραμορφωμένο από το άγριο ξύλο, που της έδωσε ο 50χρονος πατέρας της. Η ίδια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο στον κλάδο της Βιοϊατρικής, όπου και τελείωσε τις σπουδές της στην συγκεκριμένη επιστήμη, ενώ βρέθηκε πίσω στην Ελλάδα το Σάββατο για να επισκεφθεί την οικογένειά της για λίγες μέρες.
Το χρονικό
Η γυναίκα, που έζησε όλη την ζωή μέχρι να φύγει για σπουδές σε ένα χωριό της περιφέρειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, εμφανίστηκε την Δευτέρα στην δικαστική αίθουσα με μάσκα, η οποία δεν έκρυβε την παραμόρφωση που είχε υποστεί το πρόσωπό της από τις γροθιές. Το ένα μάτι της, ούτε καν φαινόταν από τις φλεγμονές.
Η ίδια αποφάσισε να περάσει λίγες ημέρες με τους γονείς και τον αδελφό της, επιστρέφοντας από την Αγγλία, ενώ όπως είπε στην κατάθεσή της , είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τους γονείς της για την απόφασή της να ασπαστεί τον ισλαμισμό. Είχαν αντιδράσει έντονα από το τηλέφωνο, της είχαν διαμηνύσει να μην έρθει στην Ελλάδα , αλλά όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ήρθε το περασμένο Σάββατο για να τους δει. Όταν ο πατέρας της την είδε με μαντήλι την ώρα που πήγε να την παραλάβει από τον σταθμό των λεωφορείων στον Βόλο, άρχισε την επίθεση.
«Μας ρεζιλεύεις παντού» της είπε και εκείνη του απάντησε πως το προνόμιο να ρεζιλεύει την οικογένειά του και την ίδια, το είχε για πολλά χρόνια εκείνος. Όταν έφτασαν σπίτι, οι διαμάχες δεν σταμάτησαν, ενώ την Κυριακή, η οικογένεια περίμενε συγγενείς στο σπίτι. Η νεαρή κοπέλα φορώντας το μαντήλι της, αποφάσισε να μείνει στο δωμάτιό της και ο πατέρας της εξαγριώθηκε. Άρχισε να την χτυπάει με γροθιές, την έριξε κάτω και την κλωτσούσε στα πλευρά.
Όταν η μητέρα της μπήκε στη μέση για να την σώσει από τα χέρια του, την χτύπησε σε εκείνη.
Η Εισαγγελέας της έδρας, υπερασπιζόμενη αρχικά το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε όποιον θεό θέλει, ήταν καταπέλτης εναντίον του 50χρονου αγρότη για την κακοποίηση, με την πρότασή της να τον στέλνει στη φυλακή.
Η φοιτήτρια που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατέρα της μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS
«Ήταν δύο, είχε κάποια περιστασιακά, σταδιακά στον χρόνο, ήταν ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος, ήταν πολύ ευγενικός στην έξω κοινωνία, αλλά με την οικογένειά του κάποιες φορές ανέβαιναν τα νεύρα του και έχανε τον έλεγχο. Είχε κάποιες συμπροφορές βίαιες αλλά αυτό δε γινόταν συχνά. Είναι μια κλειστή κοινωνία αλλά όλη η Ελλάδα έτσι είναι. Το 99% αποτελείται από χριστιανούς και είναι πάρα πολύ περίεργο και μη ανεκτικοί σε άλλη θρησκεία. Ήταν αρνητικός αλλά δεν ήταν μόνο ο πατέρας μου αλλά και το γύρω περιβάλλον».
Η 24χρονη αναφέρθηκε στην απόφασή της να αλλάξει θρησκεία, λέγοντας πως δεν επέλεξε να την ασπαστεί λόγω ενός έρωτα αλλά επειδή ένιωθε πως την εκπροσωπεί.
«Το πρώτο πράγμα που πιστεύουν οι άνθρωποι είναι ότι αυτή τώρα βρήκε έναν άντρα μουσουλμάνο και άλλαξε θρησκεία. Όχι. Εγώ υποστηρίζω αυτό που θεωρώ για μένα αλήθεια, είμαι επιστήμονας και πρόεδρος της σχολής μου. Μέσα από αυτήν τη θέση και τον ρόλο που είχα έκανα διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Εκεί, είδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων να συμμετέχουν και να έχω πάρει μια μεγάλη βοήθεια, κάτι που ήταν ενάντια στην εικόνα που είχα σχηματίσει.
»Έκανα μια προσπάθεια να δώσω μια ευκαιρία σε αυτήν την θρησκεία και να την ψάξω. Και όσο την έψαχνα, τόσο περισσότερη πεπεισμένη ήμουν ότι οι αντιλήψεις και αυτό που περιγράφει το Ισλάμ, για μένα, εκπροσωπεί περισσότερο το ήθος μου».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην περίοδο που το είπε στους γονείς της και την αντίδραση που είχε ο πατέρας της.
«Είπα στους γονείς μου ότι θα προσπαθήσω να έρθω στο χωριό και να μη δείχνω τη μαντίλα γιατί δε θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση. Μπαμπάς μου είπε καλύτερα να μην έρθεις και αποφάσισα να έρθω για να τους δω λίγο. Με χτύπησε πολύ, είμαστε σε κατάσταση να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κάποιες φορές χάνει τον έλεγχο».