Κι αν κάποιος πιστεύει πως οι αυθαιρεσίες στη Μύκονο αρχίζουν και τελειώνουν στο Principote, οι επιχειρηματίες του νησιού λένε στο LIVE NEWS πως κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, γιατί πολύ απλά το νησί των ανέμων είναι και νησί των αυθαιρεσιών.
«Είναι λάθος να έχουμε στοχοποιήσει δύο beach bars όταν το όργιο της αυθαιρεσίας γίνεται σε βίλες, σε ξενοδοχεία, σε σπίτια, παντού».
Κι ενώ το Principote ύψωσε τοίχους, μπάζωσε το ρέμα και έχτισε ολόκληρο οικισμό με φοίνικες πάνω στον αιγιαλό, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν πάνε πίσω. Προκειμένου να κερδίσουν ένα τετραγωνικό μέτρο παραπάνω, είναι διατεθειμένοι να σπάσουν μέχρι και βράχια.
«Έχει πάρει κομπρεσέρ και έχει σπάσει βράχια τα οποία υπάγονται στην αρχαιολογία της Μυκόνου. Είναι αυτό που έχουμε να δείχνουμε. Τα κεφάλια των γιγάντων μετά τις τιτανομαχίες».
Το όργιο των αυθαιρεσιών και της παρανομίας όμως κορυφώνεται στις εκατοντάδες βίλες του κυκλαδίτικου νησιού. 200 βίλες στη Μύκονο έπεσαν στη φάκα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ πριν λίγες μέρες για φοροδιαφυγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.
«Φταίνε και οι ιδιοκτήτες των βιλών γιατί δίνουν τις βίλες στον οποιοδήποτε. Βλέπουμε από σερβιτόρους, οδηγούς από τους πάντες να πλασάρονται ως μάνατζερ βιλών».
Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να βρεις υπερπολυτελείς βίλες στη Μύκονο να νοικιάζονται την ημέρα από 5 μέχρι 17, 19 και 20.000 ευρώ. Σε αυτές διοργανώνονται συχνά πάρτι που οι επισκέπτες πληρώνουν αδρά για να συμμετάσχουν.
Πάρτι με διάσημους DJ, άψογο σέρβις και παροχές που τίποτε δεν έχουν να ζηλέψουν από τα νόμιμα μαγαζιά στη χώρα του νησιού
Η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος
Ιούνιος 2022 και ένα από τα περιβόητα πάρτι σε βίλα του νησιού.
Το αλκοόλ ρέει άφθονο, η μουσικά παίζει στη διαπασών και οι δεκάδες επισκέπτες της βίλας θυμίζουν θαμώνες ανοικτού κλαμπ.
Τα πάντα παραπέμπουν σε χώρο διασκέδασης με τη διαφορά πως τίποτα από όλα αυτά δε φορολογείται και δε δηλώνεται. Τα έσοδα από αυτό το πάρτι είναι μηδενικά για το ελληνικό δημόσιο.
«Οι βίλες έχουν ξεφύγει και έχουν ξεχειλώσει πάρα πολλοί. Όλο αυτό δημιουργεί χάος. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός για όλους που έχουμε υπαλλήλους, πληρώνουμε όλον τον χρόνο».
Η διαδρομή του μαύρου χρήματος δεν σταματά μόνο στην ενοικίαση της βίλας. Σερβιτόροι, DJ, bartenders και σεφ πληρώνονται αδρά αλλά και «μαύρα» για να δουλέψουν μέσα στις βίλες.
Μάλιστα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου αρχίζουν και φεύγουν από τα καλά μαγαζιά καθώς η αδήλωτη εργασία στα πάρτι τούς φαντάζει πιο δελεαστική για την τσέπη τους.
Ο τιμοκατάλογος
Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, ένας DJ για να παίξει μουσική σε ένα τέτοιο πάρτι θα πάρει μίνιμουμ 2.000 ευρώ.
Ένας μπάρμαν 800 χωρίς τα φιλοδωρήματα, ενώ μασέρ πέρσι το καλοκαίρι σε αντίστοιχο event πληρωνόταν 200 ευρώ την ώρα για να παράσχει τις υπηρεσίες της στους ένοικους της βίλας.
Τα τσουχτερά πρόστιμα βεβαιώνονται από τις ελεγκτικές Αρχές με τους επιχειρηματίες του νησιού να εκφράζουν τη δυσπιστία τους κατά πόσα αυτά εισπράττονται ποτέ.
Όργιο αυθαιρεσιών στην Μύκονο
Ο δημοσιογράφος Mykonos Live Tv, Πέτρος Νάζος, μίλησε στο LIVE NEWS, αναφέροντας ένα περιστατικό που είχε βιώσει στο νησί των ανέμων.
«Πέρσι ήμουν σε ένα πάρτι και από κάτω ήταν η αστυνομία. Η μουσική ήταν στη διαπασών και όταν τους ρώτησα γιατί δεν κάνουν τίποτα, μου είπαν πως πρέπει να λάβουν εντολή από εισαγγελέα»,.
Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε πως η Μύκονος συνδέεται με διαφθορά αστυνομικών καθώς πολλοί χρηματίζονται και πως υπάρχουν ενδείξεις πως αστυνομικοί ζητάνε να πάνε σε αυτά τα πόστα στην Μύκονο.