Όλα όσα ακολούθησαν μετά την τελετή. Ο 74χρονος μονάρχης βγήκε από το Ουέστμινστερ και επιβιβάστηκε στη χρυσή άμαξα όπου ήδη τον περίμενε η σύζυγός του Καμίλα, με την οποία διένυσαν τα 2,3 χιλιόμετρα από το Αββαείο μέχρι το Μπάκιγχαμ. Πίσω τους η άμαξα με τον διάδοχο Ουίλιαμ, την σύζυγό του Κέιτ και τρία τους παιδιά Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις ο οποίος δε σταματούσε να χαιρετά τα πλήθη.
Οι καμπάνες του Ουέστμινστερ χτυπούν χαρμόσυνα. Αναγγέλλουν την αρχή της εποχής του Καρόλου στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο 74χρονος μονάρχης βγαίνει από το Ουέστμινστερ και επιβιβάζεται στη χρυσή άμαξα όπου ήδη τον περιμένει η σύζυγός του Καμίλα, με την οποία θα διανύσουν τα 2,3 χιλιόμετρα από το Αββαείο μέχρι το Μπάκιγχαμ.
Περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες από όλα τα σώματα του βρετανικού στρατού και της Κοινοπολιτείας παίρνουν μέρος στην πομπή.
Στην κορυφή της βρίσκεται η χρυσή άμαξα του βασιλικού ζεύγους.
Ακολουθεί η άμαξα όπου βρίσκονται ο διάδοχος Ουίλιαμ, η σύζυγος του Κέιτ και τρία παιδιά τους Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις ο οποίος δε σταματά να χαιρετά τον κόσμο.
Το συγκεντρωμένο πλήθος ξεσπά σε επευφημίες.
Όταν η άμαξα περνά έξω από το Γουάιτχολ, την έδρα της βρετανικής κυβέρνησης, ακούγεται ο βρετανικός ύμνος.
Συγκινημένοι ο Κάρολος και η Καμίλα χαιρετούν τον κόσμο καθώς η πομπή προχωρά προς το Παλάτι .
Οι άμαξες μπαίνουν η μια μετά την άλλη από την κεντρική πύλη και μεταφέρουν τον βασιλιά Κάρολο, τη βασίλισσα Καμίλα και τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στους κήπους των ανακτόρων όπου έχουν παραταχθεί τα αγήματα.
Μετά από λίγα λεπτά ο Κάρολος βγαίνει από το παλάτι για να τους επιθεωρήσει.
Οι στρατιώτες αποδίδουν τιμές. Και αντηχούν τρία «ζήτω» για τον βασιλιά.
Με επευφημίες το πλήθος υποδέχθηκε τον Κάρολο στην πρώτη εμφάνιση του στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ως βασιλιάς.
Στο πλευρό του ήταν η βασίλισσα Καμίλα και τα παιδιά που τους συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της στέψης, ανάμεσα τους και ο εγγονός του Καρόλου και δεύτερος στη διαδοχή πρίγκιπας Τζορτζ.
Δίπλα τους ο διάδοχος Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ και τα άλλα δύο παιδιά τους Σάρλοτ και Λούις, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν απογοήτευσε τον κόσμο με τις γκριμάτσες του.
Μαζί και τα αδέλφια του Καρόλου Άννα και Έντουαρντ με τις οικογένειες τους, όχι όμως και ο τέταρτος αδελφός πρίγκιπας Άντριου. Αισθητή ήταν η απουσία του μικρότερου γιου του βασιλιά, Χάρι ο οποίος αναχώρησε αμέσως μετά τη στέψη στο Ουέστμινστερ προς άγνωστη κατεύθυνση.
Παρά τη βροχή που έπεφτε όλη την ώρα, ένα άνοιγμα του καιρού επέτρεψε τελικά την πτήση ελικοπτέρων σε στρατιωτικό σχηματισμό.
Εννέα μαχητικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνιση τους πάνω από το παλάτι και έβαψαν τον ουρανό στα χρώματα της βρετανικής σημαίας.
Η ευχή «Ο Θεός σώζει τον βασιλιά» ακούστηκε πάλι την ώρα που Κάρολος και Καμίλα έμπαιναν και πάλι στο παλάτι.
Συγκινημένος, ο άνθρωπος που ανέβηκε στο θρόνο μετά από πολλές δεκαετίες στη σκιά της μητέρας του, τους ευχαρίστησε χαμογελώντας.