Για πρώτη φορά σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ακούστηκε η εκδοχή της παιδιάτρου της Τζωρτζίνας που ήταν μπροστά στα επεισόδια που πάθαινε η 9χρονη. Η γιατρός Βενετία Μπέλλου ανέβηκε στο βήμα και υποστήριξε ότι όσα έζησε τον Ιανουάριο του 2022 εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να είναι ανεξήγητα.
Μάρτυρας: Ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω σε τι οφείλονται. Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Γι’ αυτό και στείλαμε το παιδί στο Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί έφυγε χωρίς διάγνωση από εμάς.
Πρόεδρος: Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το επεισόδιο στις 25/01, η μητέρα σας φώναζε;
Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.
Πρόεδρος: Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;
Μάρτυρας: Η μητέρα.
Εισαγγελέας: Τα επεισόδια είχαν μεταξύ τους κάποια αλληλουχία;
Μάρτυρας : Δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Ας πούμε κάποιες φορές έκανε δύο μικρά και σταματούσε και στις 25/01 έκανε ένα μεγάλο χωρίς να έχει κάνει μικρά πριν.
«Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Η συγκεκριμένη αντικειμενική μάρτυρας είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Τα επεισόδια ήταν υπαρκτά. Δεν τα κατασκεύαζε η μητέρα. Τα επεισόδια ήταν όλα σοβαρά», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Βέβαια οι επιδοκιμασίες του δεν κράτησαν πολύ, γιατί λίγο αργότερα αναφώνησε για την ίδια γιατρό:
«Ε ρε… Τι είναι αυτή ρε…!».
«Κάθε βράδυ μού τηλεφωνεί η Ρούλα»
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε πως η ψυχολογία της κατηγορούμενης δεν είναι καλή και πως του τηλεφωνεί κάθε βράδυ για να τον ρωτήσει με αγωνία για την πορεία της δίκης.
«Κάθε βράδυ η κατηγορούμενη έχει ανάγκη να μιλήσει με τους ανθρώπους της. Με παίρνει με αγωνία να μου λέει: ‘8 ώρες ρωτάτε, αναδεικνύετε όσα πρέπει στη δίκη, αλλά οι εκπομπές συνεχίζουν την ίδια κατάσταση’».
Ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση σε γιατρούς, ιατροδικαστές, δημοσιογράφους και δικαστικούς λειτουργούς, τονίζοντας πως ένας αθώος άνθρωπος, η πελάτισσα του, βρίσκεται άδικα στη φυλακή.
«Όταν είσαι αθώα, και με δυο φωτογραφίες του Καρακούκη – Καλόγρηα και ένα πανάκι σε κλείνουν στη φυλακή, καταλαβαίνετε ότι στεναχωριέται».
«Ο Παπαγιάννης δεν πάτησε το πόδι του»
Η παιδίατρος, κυρία Μπέλλου, που ήταν μπροστά στα επεισόδια, ρωτήθηκε και για το αν η μικρή Τζωρτζίνα εξετάστηκε από παιδοκαρδιολόγο.
Κούγιας: Έχετε μάθει εάν πάτησε το πόδι του στις κλινικές που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καρδιολόγος;
Μάρτυρας: Υπήρχε θεράπων καρδιολόγος. Ο κ. Παπαγιάννης.
Κούγιας: Πάτησε στο νοσοκομείο σας; Δεν πάτησε σας το λέω εγώ. Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει καρδιολογική κλινική! Δεν καλούσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή.
Σε άλλο σημείο της δίκης, οι δυο τους ανέφεραν:
Παιδίατρος: Δεν ξέραμε από τι προκαλούνται τα επεισόδια του παιδιού. Γι’ αυτό και το στείλαμε στο Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί έφυγε χωρίς διάγνωση από εμάς.
Κούγιας: Σε αυτό που συνέβη ενώπιον σας, έρχομαι εγώ σαν πατέρας του παιδιού και σας ρωτάω: Σε τι οφείλεται; Το έχετε ξεκαθαρίσει;
Παιδίατρος: Δεν έχω ξεκαθαρίσει, όχι.
Κούγιας: Ποιος ειδοποίησε;
Παιδίατρος: Οι συνοδοί.
Κούγιας: Το γεγονός ότι ειδοποίησε η μητέρα, δείχνει ότι θέλει να πεθάνει αυτό το παιδί;
Παιδίατρος: Δεν γνωρίζω.
Κούγιας: Ε ρε… Τι είναι αυτή ρε…! Αυτός που ειδοποιεί όταν συμβαίνει ένα σοβαρό επεισόδιο, είναι δυνατόν να είναι ο δολοφόνος του παιδιού;
Παιδίατρος: Δεν το γνωρίζω αυτό.
Κούγιας: Τι να πω… Σε όλους αυτούς πρέπει να τους πάρουν τα εκλογικά βιβλιάρια… Ψηφίζουν όλοι αυτοί.
Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε, παρακαλώ.
Κατέθεσε & ο πρώτος γιατρός από το Ωνάσειο
Μετά την εξέταση της παιδιάτρου, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Αλέξανδρος Κυριακούλης από το Ωνάσειο, ο οποίος υποστήριξε πως σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν πως το παιδί στο οποίο είχαν τοποθετήσει απινιδωτή κατέληξε στο παίδων.
«Όταν μάθαμε ότι το παιδί κατέληξε στο παίδων, σοκαριστήκαμε. Το παιδί είχε απινιδωτή, που σημαίνει ότι μπορούσε να ανατάξει αρρυθμία. Αν η ανακοπή οφείλεται σε κάτι τέτοιο. Επίσης αυτές οι συσκευές έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν την καρδιά όταν πέφτουν οι σφίξεις. Δηλαδή από καρδιολογική άποψη ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την καρδιά του».
Ο κύριος Κυριακούλης υποστήριξε πως όσο η μικρή παρέμεινε στο Ωνάσειο δεν παρατήρησε κάτι περίεργο ούτε στην κλινική εικόνα του παιδιού ούτε όμως και στην συμπεριφορά των γονέων.
Γεωργόπουλος: Έχετε αναφέρει ότι το Ωνάσειο ουδέποτε έλαβε γνώση για υποψίες κακοποίησης του παιδιού.
Κυριακούλης: Αυτό είναι αλήθεια, κανείς μας δεν γνώριζε κάτι.
Γεωργόπουλος: Αυτές οι υποψίες τίνος ήταν;
Κυριακούλης: Των συναδέλφων από την Πάτρα.
Γεωργόπουλος: Εσείς πότε μάθατε γι’ αυτές;
Κυριακούλης: Όταν το παιδί κατέληξε. Κάποιος από την ομάδα ανέφερε ότι το παιδί πέθανε και ότι συζητάνε την πιθανότητα το παιδί να είχε υποστεί κακοποίηση. Εμείς δεν είχαμε κάποια τέτοια ένδειξη.
Ο Αλέξανδρος Κυριακούλης αναφέρθηκε και στην κεταμίνη, τονίζοντας πως τη χορηγούν σε παιδιά σε μικρές δόσεις όταν χρειαστεί να τα βάλουν σε καταστολή, ωστόσο στην περίπτωση της Τζωρτζίνας ουδέποτε χρειάστηκε να το κάνουν.
Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε και πάλι να εξεταστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου από ειδικούς πραγματογνώμονες για το ένα πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν.