Μια μητέρα και το μικρό παιδί της σκοτώθηκαν στον νέο βομβαρδισμό του Κιέβου από ρωσικούς πυραύλους και drones, έξω από καταφύγιο που είχε κλειδωμένες τις πόρτες.
Το φλεγόμενο κομμάτι του ρωσικού πυραύλου πέφτει ανάμεσα στα αυτοκίνητα σε δρόμο του Κιέβου, ευτυχώς οι οδηγοί γλιτώνουν και απομακρύνονται. Είναι ένα δείγμα του εφιάλτη που ζει σχεδόν καθημερινά πλέον η ουκρανική πρωτεύουσα.
Σε άλλον ρωσικό βομβαρδισμό σκοτώθηκαν μια μητέρα, η 9χρονη κόρη της καθώς και άλλη μια γυναίκα. Τραγική λεπτομέρεια, σκοτώθηκαν έξω από καταφύγιο όπου δεν μπόρεσαν να μπουν γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη.
Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο φύλακας του καταφυγίου ήταν μεθυσμένος, ενώ έρευνα διέταξε ο δήμαρχος του Κιέβου.
Στη νότια Ρωσία, οι Αρχές απομακρύνουν αμάχους από τη μεθοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ, όπου κλιμακώνονται οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων.
Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής
Την ίδια ώρα, ηγέτες από 40 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων και του Καυκάσου συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στη Μολδαβία, στο κάστρο Μίμη, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα και μόλις πέντε χιλιόμετρα από την Υπερδνειστερία που ελέγχεται από τη Ρωσία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι επανέλαβε το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όμως η συζήτηση περιστρέφεται σε εγγυήσεις ασφαλείας παρά σε μια άμεση ένταξη που θα σήμαινε αυτόματα εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία.
«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, όμως πρέπει να διασφαλίσουμε πως όταν γίνει αυτό θα υπάρχουν αξιόπιστες εγγυήσεις για την μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας», σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Ένα από τα μοντέλα εγγυήσεων είναι όπως αυτό που έχει το Ισραήλ από τη Δύση, χωρίς να ανήκει στη Συμμαχία.