Ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός», Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά και για το μεταναστευτικό με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.
Ο κ. Μπογδάνος μίλησε για τα κόμματα που έχουν συνασπιστεί και κατεβαίνουν στις εκλογές.
«Είμαστε 10 κόμματα 12 κινήσεις. Είμαι αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Δύναμης. Επικεφαλής μας είναι ο κ. Εμφιετζόγλου, ένας εν ζωή εθνικός ευεργέτης. Είμαστε άνθρωποι που μας γνωρίζει ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή, πατριώτες αριστερής, δεξιάς προέλευσης, εθνικόφρονες, εθνικιστές και συντηρητικοί θα πρέπει να βρούμε μία κοινή πορεία απέναντι στις κοινές πολιτικές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που αντιλαμβανόμαστε ως σύστημα. Αυτή τη φορά το καταφέραμε και θα είμαστε υποψήφιοι», είπε αρχικά.
Προχθές έγινε συζήτηση σε άλλο κανάλι και είπαν ότι στις δημοσκοπήσεις μας έβαλαν την προηγουμένη Παρασκευή, και είμαστε ήδη το 1,5%. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα. Θυμίζω πως η ΝΙΚΗ ξεπετάχθηκε παίρνοντας κυρίως τις ψήφους της Κασιδιαρικής δεξαμενής. Τώρα βλέπουμε πως ξεπετάγεται ένα άλλο κόμμα και να στερεί από την ΝΙΚΗ ή τον Βελόπουλο ψήφους. Χωράει και είναι απαραίτητο ένα κόμμα εθνικής αντιπολίτευσης στο ελληνικό Κοινοβούλιο και αυτό πρέπει να είμαστε εμείς. Εάν την προηγουμένη φορά κατεβαίναμε, το πολιτικό σκηνικό θα ήταν διαφορετικό», συμπλήρωσε ο κ. Μπογδάνος.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε κι στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και στο μεταναστευτικό.
«Θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες. Εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους. Συγχρόνως και με τις πολιτικές που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά τους εκθέτουν σε αυτές τις συνθήκες. Συγχαίρουμε το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που για άλλη μία φορά υπερέβαλαν εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται αγανάκτηση και οδύνη αλλά δεν είναι εθνικό πένθος αυτό το πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη. Ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Αύριο έχουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμά μας, και θα το κάνουμε. Καλούμε το ελληνικό κράτος, εάν εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις ΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες του. Πένθος ναι, εθνικό όχι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογδάνος.
Και επέμεινε: «Είναι διεθνές πένθος, ευρωπαϊκό όχι εθνικό. Κρίνουμε την απόφαση οριακά υποκριτική. Εάν το κράτος θέλει να τα σταματήσει αυτά, να λάβει μέτρα. Να ρίξει στα μπουντρούμια τους λαθρεμπόρους, να κλείσει τις λαθροΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα είχαν πάρει τουλάχιστον 2.000 ευρώ από τον κάθε άνθρωπο; Μιλάμε για 2 εκ ευρώ πάνω στο πλοίο, κάποιος θα τα πάρει αυτά τα λεφτά. Να μην έρχονται όπως έρχονται. Εάν η ελληνική κοινωνία θέλει μεσούσης και κορυφωμένης της προεκλογικής περιόδου να κατεβάσουμε ρολά για 3 μέρες, να πάει τις εκλογές 3 μέρες μετά».
Σχετικά με την πολιτική του κόμματος για το μεταναστευτικό:
«Θα πρέπει να ακολουθηθεί κάθε πολιτική αποτροπής. Η ΝΔ έχει νομιμοποιήσει στην τελευταία 4ετία, περισσότερους παράνομους μετανάστες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο της η ΝΔ εξακολουθεί να προσκαλεί, με το να νομιμοποιεί αυτόματα, με το που μπαίνουν μέσα από «διασώσεις» που σου έχει επιβάλει το τουρκικό βαθύ κράτος και οι λαθροΜΚΟ με τους συνεργάτες τους, δίνει αυτόματα επιδόματα, ΑΜΚΑ, τότε προσκαλείς τους ανθρώπους να κάνουν αυτά τα ταξίδια που έχουμε τέτοια αποτρόπαια δυστυχήματα», τόνισε ο κ. Μπογδάνος.
Πώς θα ενσωματωθούν οι μετανάστες;
Σύμφωνα με τον κ. Μπογδάνο, «Χαίρομαι που αναγνωρίζεται το γεγονός ότι πρέπει να προσαρμοστούν και να ενσωματωθούν. Βλέπουμε φαινόμενα όπως στη Φρεαττύδα που καμία διάθεση για ενσωμάτωση δεν έχουν αλλά έχουν διάθεση για βιασμό και ταραχή. Σε αυτές τις χώρες από όπου έρχονται οι μετανάστες, δεν υπάρχει πλέον πόλεμος. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η συνοχή μίας κοινωνίας όταν δέχεται διαρκώς στοιχεία που δεν θέλουν να ενταχθούν σε αυτή την κοινωνία; Θα πρέπει να προστατευθεί η συνοχή των κοινωνιών μας».