Οι άνδρες του Λιμενικού λαμβάνουν καταθέσεις από τους διασωθέντες, με την ελπίδα να μπορέσουν να εντοπίσουν τους διακινητές των μεταναστών.
Την ώρα που οι ελπίδες για επιζόντες από το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου έχουν σχεδόν μηδενιστεί, οι λιμενικοί προχωρούν στη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.
Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί φόβο είναι ο αριθμός των αγνοούμενων που εκτιμάται ότι είναι τεράστιος.
Τα έμπειρα στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν ότι είναι αρκετά πιθανό οι υπεύθυνοι του ταξιδιού του αλιευτικού, στο ταξίδι θανάτου στη Μεσόγειο, να βρίσκονται μεταξύ των 104 ανθρώπων που κατάφεραν να περισυλλέξουν οι διασώστες.
Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, με τη λήψη καταθέσεων από τους μετανάστες που διαμένουν σε ειδικούς χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές κάνουν προανάκριση σε επτά άτομα αιγυπτιακής καταγωγής και όπως φαίνεται και οι επτά εμπλέκονται στην διακίνηση.
Σύμφωνα με τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι μετανάστες με τους δικούς τους ανθρώπους οι επιβαίνοντες στο πλοίο ήταν πάνω από 700.
Ποια τα αίτια
Οι διασωθέντες, με μαρτυρίες που συγκλονίζουν, αναφέρουν ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια του πλοίου.
Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τα αίτια της τραγωδίας.
Σύμφωνα με τα ό,τι έχουν μεταφέρει οι μετανάστες υπήρξε μετακίνηση πληθυσμού πάνω στο πλοίο όπου ήταν στοιβαγμένοι τόσοι άνθρωποι. Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά αλλά σύμφωνα με τα όσα λένε, ίσως προκλήθηκε από ένα τσακωμό που οδήγησε στη μετακίνηση ή από παραπλέοντα σκάφη που επιχείρησαν να προσεγγίσουν και από τον κυματισμό και αναποδογύρισε το σκάφος.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών που έχουν διασωθεί είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτο.