Το τελευταίο αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας ως παρακαταθήκη σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο ως πρόεδρος της Ελπίδας, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO είπαν οι συγγενείς και στενοί φίλοι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην οικία στην οποία ζούσε με τον σύζυγό της, Βαρδή Βαρδινογιάννη, στην Εκάλη.
Ο αποχαιρετισμός στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη έγινε σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Το μήνυμα της ζωής της άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους. Το ανθρωπιστικό της έργο είχε διεθνή αναγνώριση και τα συλληπητήρια στο Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στους οικείους της φτάνουν από όλο τον κόσμο.
Συγκινημένη η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» παρακολούθησε στις 18 Ιουνίου το αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της.
Ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνισή της στη βραδιά που διοργάνωσε η UNESCO στην έδρα της στο Παρίσι προς τιμήν της για τα 25 χρόνια της συμμετοχής της στον οργανισμό και τον αγών αγια ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.
Όταν δεν υπήρχε καμία δομή για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα έκανε αποστολή της να σώσει ζωές παιδιών από αυτή την ασθένεια. Δημιούργησε ιατρικές δομές, το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, το κτίριο «Ελπίδα» για τη φιλοξενία των γονιών των παιδιών που νοσηλεύονται.
Σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις συνόδευσαν το βαρυσήμαντο έργο της. Χιλιάδες παιδιά είχαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο βραβείο ζωής.