Σε περίπτωση φυγής ακόμα τριών βουλευτών, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Οι εσωτερικές ισορροπίες στο κόμμα των «Σπαρτιατών» μέχρι στιγμής διαμορφώνονται με τους 11 βουλευτές που είχε το κόμμα να καταφέρονται εναντίον του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.
Στην συνέχεια ακολούθησε η διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος, των Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Ιωάννη Κόντη και Ιωάννη Δημητροκάλη, που έγιναν από τον Βασίλη Στίγκα.
Ακολούθησε μία αποχώρηση, αυτή του Γιώργου Μανούσου και μία προαναγγελία αποχώρησης του Κωνσταντίνου Φλώρου από τις τάξεις του κόμματος.
Έτσι, ενώ συνολικά είχαν εξελέγησαν 12 βουλευτές, πλέον το κόμμα απαριθμεί επί της ουσίας 7. Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε περίπτωση φυγής ακόμα τριών βουλευτών, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Τα κοινοβουλευτικά «όπλα» κατά των «Σπαρτιατών»
Υπάρχουν κοινοβουλευτικά όπλα για να αντιμετωπιστούν οι «Σπαρτιάτες» σε περίπτωση που πράγματι υπάρχει σύνδεση της κοινοβουλευτικής ομάδας με τον Ηλία Κασιδιάρη, τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Αυτά είναι:
-Αναστολή μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης που φτάνει στα 7.000 ευρώ
-Στέρηση γραφείων στη Βουλή
-Στέρηση βουλευτικού οχήματος και οδηγού
-Στέρηση αστυνομικής φύλαξης
Πώς μπορεί η Βουλή να «χτυπήσει» την…τσέπη των «Σπαρτιατών»
Μέχρι το τέλος του μήνα πάντως οι Σπαρτιάτες θα εισπράξουν την κρατική χρηματοδότηση που προβλέπεται και η οποία ξεπερνά τις 400 χιλιάδες ευρώ.
Υπάρχει νομοθετική ρύθμιση από το 2013, είναι η ρύθμιση με την οποία έγινε η αναστολή της χρηματοδότησης της καταδικασμένης για εγκληματική οργάνωση, Χρυσής Αυγής κι εφόσον υπάρξει σύνδεση με το κόμμα των «Σπαρτιατών», τότε μπορεί να αναστέλλει η κρατική χρηματοδότηση.
Θα μπορούσε η Βουλή άμεσα να αποστείλει ερώτημα στην επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου αυτή να αποφανθεί αν αυτές οι δύο περιπτώσεις συνδέονται κι αν γίνεται με μία απόφαση της ολομέλειας και πλειοψηφίας των 151 βουλευτών να ακολουθήσει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.