Πλημμύρισε η ιστορική εκκλησία Αγία Παρασκευή στα Τέμπη.
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.
Μεγάλες είναι οι πληγές που φέρει η Θεσσαλία μετά την έντονη βροχόπτωση, η οποία βύθισε στο νερό μεγάλες εκτάσεις και ολόκληρα χωριά.
Η επέλαση της κακοκαιρίας «χτύπησε» και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, με το νερό να φτάνει μέχρι και τον πολυέλαιο του ναού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νερά έχουν καλύψει την κρεμαστή γέφυρα που περνούν οι επισκέπτες, προκειμένου να προσκυνήσουν τον ιερό ναό.
Ιστορική εκκλησία
Ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα και περίπου στο κέντρο βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.
Ακριβώς δίπλα από το ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει μετά βίας μόνο ένας άνθρωπος και αν είναι αρκετά ψηλός πρέπει να μπει σκυμμένος.
Το σπήλαιο βρίσκεται στην πλευρά του Ολύμπου. Στην θέση που βρίσκεται είναι απρόσιτο από την πλευρά του Ολύμπου, ενώ προσιτό από την Κισσάβεια πλευρά όπου βρίσκεται και η κρεμαστή γέφυρα, η οποία ανακατασκευάστηκε και το καλοκαίρι του 2004 έγιναν τα εγκαίνια. Η σιδερένια πεζογέφυρα που πρέπει να διασχίσετε αν θέλετε να επισκεφθείτε την εκκλησία κατασκευάστηκε το 1960, μέχρι τότε οι πιστοί μεταφερόντουσαν στην αντίπερα όχθη του Πηνειού μέσω βάρκας ή από μία μικρή ξύλινη γέφυρα.
Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Θεσσαλίας. Την ημέρα της εορτής της Αγίας, στις 26 Ιουλίου, χιλιάδες πιστοί καταφθάνουν από κάθε μεριά της Ελλάδος, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν. Στην ίδια περιοχή υπάρχουν δύο πηγές , της «Δάφνης» και της «Αφροδίτης».
Τα Τέμπη αποτελούν το κύριο πέρασμα από την Μακεδονία στην Θεσσαλία γι’αυτό το λόγο η περιοχή είχε μεγάλη σημασία από την αρχαιότητα.