Για δεύτερη ημέρα κατέθεσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Κασσελακιάδα είχε και η δίκη Πισπιρίγκου με τον Αλέξη Κούγια σε ανύποπτο χρόνο να λέει περιπαικτικά στην έδρα πως:
«Τώρα που θα έρθει ο Κασσελακης θα τα αλλάξει όλα, θα σας ξεδοντιάσει».
Στην ουσία της υπόθεσης, σήμερα κατέθετε για δεύτερη ημέρα ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος ως μάρτυρας υπεράσπισης ισχυρίστηκε πως η κεταμίνη δεν ήταν αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας.
«Η κεταμινη είναι ήσσονος σημασίας από τις άλλες ουσίες. Έχει πνευμονικό οίδημα και δεν αξιολογήθηκε. Ισχαιμία του μυοκαρδίου πάλι δεν αξιολογήθηκε».
Θέμα συζήτησης τόσο ο ακριβής χρόνος θανάτου της 9χρονου όσο και η έκθεση Μπουζιάνη.
Γεωργακόπουλος: Για ποιον λόγο ανατρέπεται η δουλειά του κ.Μπουζιανη
Κραββαρίτης: Σας είπα και χθες ότι έπρεπε να υπάρχει μια πιο ενδελεχής εξέταση. Νεκροτομή στην ουσία δεν έγινε. Το πόρισμα του Μπουζιάνη δεν θέλω να πω ότι είναι διάτρητο, είναι βαριά λέξη. Θα πως ότι είναι ανορθόδοξο.
«Το κορίτσι ήταν φαρμακαποθήκη»
Ο Χρήστος Κραβαρίτης χαρακτήρισε την Τζωρτζίνα φαρμακαποθήκη θέλοντας έτσι να τονίσει το πόσο εξασθενημένος ήταν ο οργανισμός της 9χρονης.
Κραββαρίτης: Δεν θα έπρεπε να παίρνει τόσα πολλά φάρμακα. Το κορίτσι αυτό ήταν φαρμακαποθήκη. Ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο να υποστεί ανακοπή.
Κούγιας: Γιατί της έδιναν όλα αυτά τα φάρμακα;
Κραββαρίτης: Ήταν επιβεβλημένο να τα παίρνει καθώς ήταν ασθενής οργανισμός. Ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που κάποια στιγμή θα ξεσπούσε.
Κούγιας: Προσδόκιμο ζωής πόσο θα είχε ένα τέτοιο παιδί;
Κραββαρίτης: Άγνωστο αλλά θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος και με τα μισά φάρμακα από αυτά που λάμβανε το παιδί. Με σεβασμό στους συναδέλφους, η επιστήμη δείχνει ότι η κλινική εικόνα της ήταν υψηλού κινδύνου. Οι γιατροί θα έπρεπε να έχουν πει στη μητέρα πως πρέπει να σφίξει την καρδιά της και να είναι προετοιμασμένη πως μπορεί να γίνει κάτι άσχημο.
Ο Αλέξης Κούγιας τον ερώτησε και για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και τα 50 λεπτά ανάνηψης από τους γιατρούς.
Κούγιας: Ο γιατρός που συνέχισε την αναζωογόνηση δεν ενημέρωσε ποτέ τους γονείς. Και πανηγύριζαν και τους ενημέρωσαν μετά από μέρες ότι το παιδί θα είναι τετραπληγικό.
Κραββαρίτης: Είναι πολύτιμος χρόνος
Πρόεδρος: Εδώ δεν δικάζουμε ιατρική αμέλεια
Κραββαρίτης: Τι λέτε τώρα; Φυσικά και την εξετάζουμε την ιατρική αμέλεια. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια.
Η δήλωση «βόμβα»
Την ίδια ώρα, η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη δήλωση «βόμβα» της Ουρανίας Δημακοπούλου ότι δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου πάσχει από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα που απειλεί άμεσα τη ζωή της.
Ανέφερε μάλιστα πως της απομένουν 3 χρόνια ζωή και πως αυτή τη νόσο κληρονόμησαν και τα τρία παιδιά της.
«Δεν μπορεί κανείς να προδικάζει το προσδόκιμο, υπό την έννοια ότι παίζει ρόλο βασικά η αιτιολογία και δεύτερον η θεραπευτική προσέγγιση», ανέφερε ο καθηγητής καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανίδης.
Η 34χρονη κατηγορούμενη είχε υποβληθεί σε μια σειρά από καρδιολογικές εξετάσεις τα χρόνια που οι κόρες της χαροπάλευαν και όλες είχαν βγει καθαρές.
Η κ. Δημακοπούλου όμως, ανέφερε ότι το πρόβλημα υγείας διαπιστώθηκε μέσα από εξετάσεις στις φυλακές.
«Καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι κάτι συγκεκριμένα, οφείλεται σε πάρα πολλές αιτίες, καρδιακές και εξωκαρδιακές, όπως υπέρταση, ο ζαχαρώδης διαβήτης και άλλα είναι μία πολύ μεγάλη κατηγορία που επηρεάζει την καρδιά ώστε να χάσει τη δυνατότητα να συστέλλεται επαρκών», συμπλήρωσε ο καθηγητής.
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.