Ο κ. Μπουραΐμης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος δυτικής Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Για την κακοκαιρία και το έργο της αυτοδιοίκησης στα αντιπλημμυρικά έργα μίλησε ο κ. Μπουραΐμης.
«Η δυτική Αττική είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, με περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι σε περιβαλλοντική κρίση που προέκυψε από την συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι μια περιοχή που έχουν γίνει μεγάλα έργα, έχει βιώσει αυτό που έγινε στη Μάνδρα. Τώρα πιστεύω πως δεν θα έχει άλλα προβλήματα με τις πλημμύρες, το κακό είναι ότι λόγω των αποτελεσμάτων της κλιματικής κρίσης θα έχουμε πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές. Όλα αυτά είναι μία κανονικότητα πλέον και η Πολιτεία πρέπει να προσαρμοστεί», είπε αρχικά.
Για τις περιοχές της ανατολικής Αττικής που κάηκαν και μπορεί να αντιμετωπίσουν πλημμυρίδα φαινόμενα ο κ. Μπουραΐμης υπογράμμισε πως, «ήδη έχουν ξεκινήσει έργα και πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο που να εφαρμόζεται. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα αλλά η αντίληψη ότι μας ξεπερνάνε τα προβλήματα της φύσης και δε μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε είναι λανθασμένη. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν από μελέτες και επιστήμονες».
Για την υποψηφιότητά του ανέφερε: «έχουμε μία παράταξη με τον Νίκο Χαρδαλιά επικεφαλής, είναι ο άνθρωπος των καιρών. Πιστεύω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει η περιφέρεια είναι να θωρακιστεί απέναντι σε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με το να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα τις επόμενες 5ετίες-10ετίες. Έχουμε πολυετές σχέδιο».
Για το κυκλοφοριακό: «πρέπει να υπάρχουν 5 πυλώνες. Η κυβέρνηση, η Εκκλησία σε πολλά θέματα, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς και ο ιδιωτικός τομέας. Όταν γίνονται και μελέτες και εκπονούνται σχέδια, πρέπει να εφαρμόζονται. Πιστεύω ότι το θέμα του κυκλοφοριακού μπορεί να αντιμετωπιστεί με μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν και δεν έχουν εφαρμοστεί. Η περιφερειακή του Αιγάλεω θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το θέμα του κυκλοφοριακού στην Αθήνα, αλλά έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί λόγω γραφειοκρατίας και προσφυγών».