Είναι όμορφες, ξέρουν να χορεύουν, έχουν ταλέντο, αλλά δεν είναι πραγματικές.
Οι Mave είναι το πρώτο συγκρότημα K-pop μουσικής τεχνητής νοημοσύνης. Το γυναικείο εικονικό συγκρότημα αγαπήθηκε πολύ από τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους μουσικής.
«Όταν για πρώτη φορά είδα τις MAVE, μου ήταν λίγο δύσκολο να ξεχωρίσω αν ήταν αληθινές ή εικονικοί χαρακτήρες. Έμοιαζαν τόσο πραγματικές».
Εδώ και μήνες η νοτιοκορεάτικη μουσική βιομηχανία έχει επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη και όπως αποδεικνύεται όχι άδικα, καθώς τα συγκροτήματα συγκεντρώνουν πολλούς fans.
«Οι εικονικοί καλλιτέχνες είναι καλύτεροι από τους πραγματικούς. γιατί δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Επίσης πιστεύω ότι οι πραγματικοί καλλιτέχνες δεν είναι αρκετοί έτσι ώστε να ικανοποιήσουν του θαυμαστές της K-pop».
Υπερκαλλιτέχνες
Του πρώτου συγκροτήματος ακολούθησαν και άλλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το συγκρότημα Eternity.
Επικεφαλής του συγκροτήματος είναι η Zae – in και μπορεί να τα κάνει όλα καθώς πίσω από τη Zae – in βρίσκονται τουλάχιστον 10 διαφορετικοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιοί.
Αυτοί προσέφεραν τα ταλέντα τους και η τεχνητή νοημοσύνη τα ενώνει όλα για να δημιουργήσει μια υπερκαλλιτέχνιδα.
«Έχουν πολύ ενδιαφέρον για τα εικονικά είδωλα και έχουν προσδοκίες για τα τραγούδια και τις εμφανίσεις που θα παρουσιαστούν».
Τα νέα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης εξαλείφουν την ανάγκη τα εικονικά είδωλα να χρειάζονται την ανθρώπινη παρουσία, όπως συνέβαινε για παράδειγμα με τα deepfake βίντεο και η τεχνολογική έκρηξη έχει διαμορφώσει ένα νέο ρεύμα με εταιρείες να αναπτύσσουν πειστικούς εικονικούς χαρακτήρες.