Οι φρικαλεότητες της Χαμάς εξαπλώνονται σε άλλες χώρες. Στην Κίνα, άντρας με μαχαίρι επιτέθηκε σε υπάλληλο της Ισραηλινής πρεσβείας μέσα στη μέση του δρόμου. Στην Γαλλία, άντρας τσετσενικής καταγωγής σκότωσε με μαχαίρι καθηγητή λυκείου φωνάζοντας «Αλάχου Ακμπάρ» δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Ο άντρας μαχαιρώνει επανειλημμένα τον υπάλληλο της Ισραηλινής πρεσβείας, έξω από σούπερ μάρκετ στο Πεκίνο.
Ο δράστης παλεύει με το θύμα, τον ρίχνει κάτω και τον ξαναχτυπά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών που δεν παρεμβαίνουν.
Ο άνδρας σηκώνεται αιμόφυρτος και προσπαθεί να απομακρυνθεί παραπατώντας. Ο δράστης φεύγει κουτσαίνοντας. Επικρατεί πανικός καθώς περαστικοί αλλά και η ασφάλεια της πρεσβείας προσπαθούν να βοηθήσουν τον τραυματισμένο υπάλληλο.
Ο Ισραηλινός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ η κινεζική αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει έναν ύποπτο.
Γαλλία: Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων
Περαστικοί προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον άντρα με το μαχαίρι που μόλις έχει σκοτώσει έναν καθηγητή σε λύκειο στη βόρεια Γαλλία.
Μάρτυρες είπαν πως ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» την στιγμή της επίθεσης.
«Ήθελα να μπω στη μέση αλλά με τράβηξε πίσω κάποιος που είχε δει την επίθεση από κοντά και μου είπε «είναι επικίνδυνος, μην πλησιάζεις». Όταν o δράστης γύρισε προς το μέρος μου, έψαχνε για κάποιον καθηγητή ιστορίας. Οποιονδήποτε», εξήγησε καθηγητής Φιλοσοφίας.
Ο 20χρονος δράστης συνελήφθη. Είναι γεννημένος στην Ρωσία και με καταγωγή από την Τσετσενία, γνωστός στις αρχές ως «πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια». Ήταν παλιός μαθητής του σχολείου. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Από την επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο η γαλλική αστυνομία έχει κάνει πάνω από 20 συλλήψεις για δεκάδες αντισημιτικές πράξεις ακόμα και μέσα σε σχολεία.
Η κυβέρνηση Μακρόν απαγόρευσε τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, όμως εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού αψηφώντας την απαγόρευση με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις με την αστυνομία.
Οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν επίσης στην Γερμανία, την Ουγγαρία και την Αυστραλία ενώ στην Βρετανία δημιουργήθηκε σάλος όταν η υπουργός εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν είπε πως θα είναι παράνομα η παλαιστινιακή σημαία και τα συνθήματα, επειδή θα θεωρούνται υποστήριξη της τρομοκρατίας.