Η οικογένεια της Μάγια είναι πια γεμάτη ελπίδα, μετά το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς με το 21χρονο κορίτσι.
«Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρουν το μωρό μου πίσω. Πήγε μόνο σε ένα πάρτι, σε ένα φεστιβάλ να διασκεδάσει και τώρα είναι στη Γάζα».
Η Μάγια Σαμ στο βίντεο είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και κάποιος αλλάζει τις γάζες στο τραυματισμένο της χέρι.
«Είμαι η Μάγια Σαμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα».
Δεν φαίνεται κανένα άλλο πρόσωπο πέρα από το δικό της.
«Η Μάγια είναι ένα αθώο παιδί που πήγε σε ένα πάρτι με τους φίλους της και κατέληξε όμηρος μακριά από το σπίτι της».
«Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει όλοι να σταματήσουμε αυτήν την τρομοκρατία και τους φέρουμε όλους πίσω».
Πρόκειται για το πρώτο βίντεο με όμηρο που επίσημα δημοσιεύει η Χαμάς. Μέσω της Τεχεράνης διαμηνύουν ότι θα μπορούσε να αρχίσει μια διαδικασία για απελευθέρωση ομήρων, εφόσον το Ισραήλ σταματούσε τους βομβαρδισμούς.
Η τύχη των ομήρων είναι ένα από τα ζητήματα μαζί με τον περιορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα και την ασφάλεια του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, ο ανταποκριτής του Voice of America μεταδίδει τις προσπάθειες των ιατροδικαστών να αναγνωρίζουν τις σορούς των Ισραηλινών που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.
«Υπάρχουν τόσες πολλές σοροί εδώ και οι ιατροδικαστές προσπαθούν να τις αναγνωρίσουν. Η κατάσταση όμως μερικών είναι τόσο άσχημη που υποστηρίζουν ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναγνωρίσουν κάποιες από τις σορούς», λέει ο ανταποκριτής.
Πολλοί είναι αυτοί που ακόμα, μια εβδομάδα μετά, δεν έχουν κηδέψει τους συγγενείς τους.
Απελπιστική κατάσταση στη Γάζα
«Οι περισσότεροι ασθενείς μας είναι παιδιά, μεταξύ τους και νεκρά παιδιά. Χάρης στον Αλάχ κάνουμε ότι μπορούμε να επιβιώσουν των τραυμάτων τους».
Γιατρός νοσοκομείου στη Γάζα περιγράφει την κατάσταση και τις δυσκολίες που έχουν για να περιθάλψουν τους τραυματίες.
Το ίδιο δείχνει και το ρεπορτάζ του BBC στην συνεχώς βομβαρδιζόμενη Γάζα.
«Πόσο ακόμα; Εφτά μέρες, δέκα μέρες, τέσσερις μέρες; Αυτά είναι τα θύματα. Η μικρή Χολ Αλ Μπατς γεννήθηκε μέσα στο χάος πριν από λίγες μέρες. Πώς θα είναι άραγε η ζωή της;».
Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους, όπως η Μέι που ψάχνει την μητέρα και την αδερφή της.
«Είναι τρομακτικό πολλές φορές δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Όλα είναι στον αέρα και απλά προσευχόμαστε για την ασφαλή επιστροφή τους».
Και παρά την δραματική κατάσταση οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.
Και κάτω από τους καπνούς που φαίνονται πάνω από την Γάζα καταστροφή και θάνατος, γυναίκες και μικρά παιδιά.