Άλλη μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι πολιορκημένοι στη Γάζα, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Λωρίδα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πράξει παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.
Tα καύσιμα, το νερό και τα τρόφιμα τελειώνουν στη Γάζα και τα νοσοκομεία υπολειτουργούν.
Το Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει διεθνείς αντιδράσεις για τον ασφυκτικό αποκλεισμό της Γάζας, ακόμα και από συμμάχους του, ενώ το Ιράν προειδοποιεί ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα.
Μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Ισραήλ και μαχητές της Χεζμπολάχ διεξάγονταν την Κυριακή στο βόρειο Ισραήλ, με το Τελ Αβίβ να δημιουργεί «νεκρή ζώνη» τεσσάρων χιλιομέτρων στα σύνορα με τον Λίβανο.
Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν αναφορές για συμφωνία Ισραήλ – Αιγύπτου – ΗΠΑ για προσωρινή εκεχειρία στη νότια Γάζα, ωστόσο τις διέψευσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Θρίλερ με την επίσκεψη Mπάιντεν
Παράλληλα, αμερικανικά και ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιεύουν ότι είναι σε εξέλιξη συζήτηση για μία πιθανή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή και για πρώτη φορά, υπήρξε παραδοχή από την επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας του Ισραήλ ότι το κράτος απέτυχε να προειδοποιήσει τους πολίτες για το χτύπημα της Χαμάς.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 2 ημέρες είχε βγει και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ και παραδέχθηκε κι εκείνος την ευθύνη που του αναλογεί.
«Όσο θα είναι ο Μπάιντεν, εφόσον επισκεφτεί το Ισραήλ, δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, διότι η περιοδεία του Μπλίνκεν στις αραβικές χώρες, πλην της Τουρκίας, δεν πήγε τόσο καλά», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο αντιπτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Ιατρίδης.
«Ο στόχος ήταν να οικοδομήσει έναν συνασπισμό εναντίον της Χαμάς, κάτι το οποίο το αρνήθηκαν όλοι οι ηγέτες των αραβικών χωρών. Του είπαν ότι δε θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Χαμάς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα πράγματα δυσκολεύουν».
«Το ότι μεταβαίνει στο Ισραήλ ο κ. Μπάιντεν δεν είναι τυχαίο».