Ο Μαρίνος Αλειφέρης και ο Άγγελος Μισιρλής είναι το πρώτο ελληνικό ειδησεογραφικό συνεργείο που κατάφερε και μπήκε στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο νότιο Ισραήλ, εκεί όπου το ξημέρωμα του Σαββάτου της 7ης Οκτωβρίου οι ένοπλοι της Χαμάς επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και σκόρπισαν τον θάνατο.
Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Άγγελο Μισιρλή μπαίνουν στο Κφαρ Αζά, στο νότιο Ισραήλ.
Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται η είσοδος στα άδυτα του μαρτυρικού οικισμού σε ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο.
Σπίτια «σημαδεμένα» από τη μανία των ενόπλων της Χαμά, καμένα αυτοκίνητα. Παιδικά δωμάτια βαμμένα με αίμα, τοίχοι γαζωμένοι από τις σφαίρες, σωροί από σπασμένα έπιπλα, ματωμένα στρώματα, φρίκη από τη μυρωδιά θανάτου.
Ο στρατιωτικός Όφερ Σμέρλινγκ διηγείται στον Μαρίνο Αλειφέρη τη βαρβαρότητα που αντίκρισαν όσοι έφτασαν πρώτοι στον οικισμό την 7η Οκτωβρίου. Η αφήγησή του παγώνει το αίμα.
«Ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν. Πήραν το μαχαίρι και έκοψαν τα δάχτυλα των ποδιών του πατέρα, έκοψαν το στήθος της γυναίκας, και έκοψαν τα δάχτυλα χεριών του 5χρονου παιδιού. Έπειτα έκατσαν στο τραπέζι και έτρωγαν και όταν τέλειωσαν τους έκαψαν ζωντανούς», είπε.
Για το στέλεχος του ισραηλινού στρατού, ο πόνος είναι διπλός.
«Αυτό είναι το σπίτι που έμενα. Αυτό το σπίτι μού άνηκε, έμενα εδώ με την πρώην σύζυγό μου και τα δύο παιδιά μου», είπε και συνέχισε:
«Όλα όσα βλέπεις εδώ, και εδώ είναι μια γειτονιά μαθητών και εφήβων και τι είναι τα κιμπούτς είναι μια μικρή φάρμα, όπου όλοι ζουν μαζί.
Η Λωρίδα της Γάζας απέχει μία ανάσα. Στο Κφαρ Αζά οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν προτού προλάβουν οι κάτοικοι του οικισμού να κρυφτούν.
Στο Κφαρ Αζά έμεναν περίπου 750 κάτοικοι. Υπολογίζεται ότι οι 100 δολοφονήθηκαν και άλλοι απήχθησαν από τους άνδρες της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός χρειάστηκε πάνω από 12 ώρες για να μπει στο κιμπούτς και περισσότερες από δύο ημέρες για να μπορέσει να τον ανακαταλάβει.