Την ώρα που η γενικευμένη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή, στην Βηρυτό ο ηγέτης της Χεσμπολάχ, Νασράλα, υποδέχθηκε τον νούμερο 2 της Χαμάς αλλά και τον αρχηγό της Οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεσμπολάχ, οι τρεις συζήτησαν την ένταση των δυνάμεων τους σε έναν άξονα αντίστασης έναντι σε εκείνους που καταπιέζουν Παλαιστίνιους.
Την ώρα που η πιθανή ανάφλεξη ολόκληρης της Μέσης Ανατολής κρέμεται από μία κλωστή, συναντήθηκαν στη Βηρυτό του Λιβάνου ηγέτες των τριών ισλαμιστικών οργανώσεων που καθοδηγούνται από την Τεχεράνη, έχοντας στόχο την καταστροφή του Ισραήλ.
Στην πρώτη εμφάνισή του από την έναρξη του πολέμου, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Νασράλα, υποδέχθηκε το νούμερο 2 της Χαμάς και τον αρχηγό της Ισλαμικής Τζιχάντ με φόντο πορτρέτα του Αγιατολάχ Χομεϊνί και του σημερινού πνευματικού ηγέτη του Ιράν Χαμενέι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, συζήτησαν για όσα ακολούθησαν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, και την ένωσή τους σε έναν άξονα της αντίστασης, όπως είπαν, με στόχο τη νίκη εναντίον όσων καταπιέζουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Από την Τεχεράνη, ο Αγιατολάχ Χαμενέι κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βρίσκονται πίσω από το μακελειό στη Γάζα.
«Τα χέρια της Αμερικής είναι βουτηγμένα στο αίμα των καταπιεσμένων, των παιδιών και των ασθενών».
Το Ισραήλ αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή λέει το Ιράν
«Την επίθεση στο Ισραήλ ενορχήστρωσε η Τεχεράνη», λέει το Τελ Αβίβ.
«Οι οδηγίες έρχονται από ένα μέρος, από το Ιράν. Αυτοί που αποσταθεροποιούν τη Μέση Ανατολή με τις εγκληματικές ενέργειες της Χαμάς, του Ισλαμικού Κράτους, δεν πρέπει να κρύβονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, η ένταση κλιμακώνεται με συνεχείς ανταλλαγές πυρών στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40 μέλη της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον επτά Ισραηλινοί στρατιώτες.
Οι νεκροί της Χεζμπολάχ κηδεύονται με στρατιωτικές τιμές και όρκους για εκδίκηση.
«Ο κόσμος πηγαίνει από την μια κρίση στην άλλη και ίσως αυτή είναι η κανονικότητα»
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, όπου κυριάρχησαν τα θέματα του πολέμου στη Γάζα και της ενεργειακής ασφάλειας ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, είπε:
«Φαίνεται πως ο κόσμος πηγαίνει από την μία κρίση στην άλλη και ίσως αυτή να είναι η κανονικότητα».
Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, επιθεώρησε τη στρατιά του Σουέζ, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50η επέτειο του πολέμου του Γιομ Κιπούρ, με το Ισραήλ.