Πληροφορίες θέλουν η Γάζα να είναι περικυκλωμένη. Μάχες φαίνεται να γίνονται γύρω από το κέντρο.
Οι προηγούμενες ώρες ήταν δύσκολες.
Ενας πύραυλος πέφτει κοντά στο «Νοσοκομείο Τουρκικής Φιλίας».
Δεν είναι το μόνο νοσοκομείο που χτυπηθηκε. Εκρήξεις ακούγονται και κοντά στο ινδονησιακό νοσοκομείο.
Πυραυλοι κοντά και στο Αλ Κούντς. Είναι το νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τις iσραηλινές αρχές, χρησιμοποιούν οι άνδρες της Χαμάς σαν καμουφλάζ για τα αρχηγεία τους.
8500 νεκροί, 3500 παιδιά, 20.000 τραυματίες. Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγούμένου.
Παλαιστίνιοι γιατροί επικαλούμενοι τα φρικτά τραύματα των παιδιών καταγγέλουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου.
300 στόχοι χτυπήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Σε ένα από αυτά φαίνεται να σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος της Χαμάς της Χαμάς, ο οποίος μάλιστα ήταν και πρωτεργάτης στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στα κιμπούτς.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απορρίπτει οποιαδήποτε περίπτωση εκεχειρίας.
«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ είναι εκκλήσεις να παραδοθούμε στην Χαμάς, την τρομοκρατία και την βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Δεν θα είναι ένας σύντομος πόλεμος. Δεν θα είναι ένας εύκολος πόλεμος. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε για όλους όσοι πλήρωσαν με την ζωή τους. Σε αντίποινα για την δολοφονία τους. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε για όσους κρατούνται όμηροι», ανέφερε ο Γιόαβ Γκάλαντ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.
Αγωνία για τους ομήρους
Συγγενείς των γυναικών του τελευταίου βιντεο ομήρων που δόθηκε στη δημοσιότητα τρέφουν ελπίδες ότι οι δικοί τους άνθρωποι θα σωθούν.
Όπως η Όρις Μεγκίντις, που επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι της και στην αγκαλιά της οικογένειάς της.
Δεν απελευθερώθηκε από την Χαμάς μετά από διαμεσολάβηση, αλλά σώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης.
Διαρροή «βόμβα»
Και ενώ ο πόλεμος φαίνεται πως είναι σε πλήρη εξέλιξη, ένα έγγραφο «βόμβα» αποκαλύπτει σχέδιο του Ισραήλ για μόνιμο εκτοπισμό των Παλαιστινίων.
«Το έγγραφο προβλέπει μια διαδικασία τριών σταδίων που περιλαμβάνει τη δημιουργία σκηνικών πόλεων στο Σινά και το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, ακολουθούμενη από την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά, από τις οποίες δεν θα υπάρχει επιστροφή στη Γάζα».
Την ίδια στιγμή άρθρο του ιστοτόπου New York Times αποκαλύπτει ότι οι ισραηλινές αρχές πιάστηκαν στον ύπνο, γιατί είχαν σταματήσει να παρακολουθούν τις συνομιλίες της Χαμάς εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.
Αγωνία για την τύχη των 22 Ταϊλανδών που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι ταϊλανδικής καταγωγής έχουν πιαστεί όμηροι στα χέρια της Χαμάς, ενώ άλλοι 32 έχουν χάσει τη ζωή τους και 19 Ταϊλανδοί παραμένουν τραυματισμένοι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης βρίσκεται σε συνεννόηση με αξιωματούχους του Κατάρ ώστε να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η απελευθέρωσή τους.
Τα μέτωπα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τη νύχτα οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν θερμικές κάμερες, με τις οποίες μπορούν να εντοπίσουν σε απόσταση 3-4 έως και 8 χλμ. εάν υπάρχουν άνθρωποι εντός των κτιρίων, εξήγησε στο MEGA ο αντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Μέση Ανατολή υπάρχουν τρεις εστίες ανάφλεξης, οι οποίες βρίσκονται στη Γάζα, στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ και στις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στη Συρία.