Μία τραυματική εμπειρία, μία ανάμνηση που έχει χαραχθεί βαθιά στην μνήμη, κάτι που τους σημάδεψε και κρατάνε μέσα τους, με το hashtag «#Κάτι_Που_Δεν_Ξέρεις_Για_Εμένα» χρήστες του Twitter μοιράζονται βάρη και αλήθειες για τη ζωή τους.
Πίσω από την οθόνη του κινητού τους, απρόσωπα, με κάποιο ψευδώνυμο, κάποιοι βρήκαν το θάρρος να γράψουν σκέψεις που τους βασανίζουν, όπως μία γυναίκα που μετά από χρόνια κατάφερε να βρει τη βιολογική της μητέρα, όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα περίμενε.
«Βρήκα τη βιολογική μου μητέρα, μίλησα μαζί της στο τηλέφωνο και δε θέλησε να με συναντήσει».
«Μπορεί να αναζητούν ανθρώπους, αυτιά, έναν ώμο να ακουμπήσουν για να μπορέσουν να βγάλουν από μέσα τους πράγματα τα οποία κρατάνε για πάρα πολύ καιρό», λένε από την πλευρά τους οι ψυχολόγοι για το νέο διαδικτυακό trend.
Προσωπικές εξομολογήσεις
Περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν ακόμα να ξεπεράσουν συμβάντα του παρελθόντος γράφουν σε αυτό το hashtag ό,τι δεν τολμούν να πουν σε κοντινά τους άτομα.
«Δε θα ξεπεράσω ποτέ μου το έμβρυο που γέννησα νεκρό στον 7ο μήνα κύησης. Ουφ το ‘πα».
«Αυτό μας δείχνει το πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κόσμος να μιλήσει για πράγματα που τον απασχολούν. Το πόσο δύσκολο είναι να βρουν ανθρώπους για να τους ακούσουν», λένε οι ειδικοί.
Το φαινόμενο αυτό πήρε σύντομα μεγάλη έκταση. Άνθρωποι όλων των ηλικιών άρχισαν να κατακλύζουν τη διαδικτυακή πλατφόρμα με προσωπικές τους εμπειρίες και σχόλια παρηγοριάς από αγνώστους.
«Αναζητούν άλλους ανθρώπους που έχουν αντίστοιχες δυσκολίες για να μπορέσουν να μοιραστούν αυτά που τους βασανίζουν και αυτά που τους απασχολούν».
«#Κάτι_που_δεν_ξέρετε_για_εμένα είναι το κλάμα που έριχνα στα κρυφά μετά τη κάθε φορά που με ρώταγαν ‘εσείς κανένα παιδάκι δεν θα κάνετε;’».
Οι κίνδυνοι που κρύβει το να μοιράζεται κανείς τόσο προσωπικές πληροφορίες στα social media πολλοί. Για αυτό και η ΕΛ.ΑΣ έγραψε στο hashtag:
«#Κάτι_που_δεν_ξέρετε_για_εμένα είναι ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση και μέσω SMS στο 100».
«Μπορεί κάποιος να αφουγκραστεί την ευαλωτότητα κάποιου και να τον πλησιάσει, να πιάσει κουβέντα, να τον αναζητήσει με κάποιον άλλο τρόπο, να αναπτύξει ίσως και μία διαδικτυακή σχέση με σκοπό να κάνει ενέργειες οι οποίες περισσότερο θα βλάψουν παρά θα ωφελήσουν το ίδιο άτομο», λένε οι ειδικοί.
Σε κάθε περίπτωση, ψυχολόγοι συστήνουν να αναζητάμε βοήθεια από ειδικούς και να αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε με αγνώστους τόσο προσωπικές πληροφορίες.