Μία αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο Μανούσος Μανουσάκης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».
Ο Μανούσος Μανουσάκης μοιράζεται αναμνήσεις και παρασκήνια από τις μεγάλες του τηλεοπτικές επιτυχίες και αποκαλύπτει γιατί δεν θα δούμε την επιστροφή της σειράς «Τμήμα Ηθών».
«Ρωτήστε τον ANT1 γιατί δεν θα δούμε το “Τμήμα Ηθών”, εγώ δεν μπορώ να ξέρω. Η πρότασή μας είναι η σειρά που ονομάζεται “Το δίχτυ”. Το “Κόκκινο ποτάμι” τέλειωσε με την καταστροφή της Σμύρνης, δεν έχει άλλο πια. Σκεφτόμαστε 4 τηλεταινίες που αφορούν σ’ ένα πολύ μακρινό παρελθόν στην αρχαία Ελλάδα», είπε αρχικά.
Για τις σειρές του που άφησαν εποχή αποκάλυψε πως, «κινηματογραφικά επεξεργάζομαι ένα βιβλίο το οποίο αφορά στους τελευταίους νομάδες, τους βλάχους. Δεν θα συνέχιζα καμία ιστορία από τους έρωτες στις σειρές μου, ολοκληρωθήκαν. Η αγαπημένη μου είναι πάντα η επομένη. Έχω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στον Απόστολο Γκλέτσο, άλλα αγαπώ όλους τους πρωταγωνιστές μου. Μόλις μπήκε η Μαρία Παπαχαραλάμπους στο γραφείο είπα “αυτή είναι και καμία άλλη”. Oι ρομά μας τίμησαν, μας έδωσε μία αναμνηστική πλακέτα η ένωσή τους. Ο Σταύρος Ζαλμάς ήταν η πρώτη επιλογή για το “Άγγιγμα ψυχής”».
Στην συνέχεια ο Μανούσος Μανουσάκης ανέφερε την συνάντησή του με τον μακαριστό Χριστόδουλο κι έκρινε τον εαυτό του ως σκηνοθέτη.
Ο μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε πει “προσέξτε την σοβαρότητα της
εκκλησίας”, άλλωστε η ιδέα μας δεν ήταν μέσω ενός παπά να δείξουμε ένα σκάνδαλο. Δεν ήμουν αυστηρός σκηνοθέτης, ήμουν ακριβοδίκαιος».
Για την οικογένειά του σημείωσε: Η οικογένεια μου είναι διεσταλμένη. Είναι όλη η δουλειά μου. και είναι και η Μαρία μέρος της δουλειάς μου. Σκέφτομαι με τύψεις ότι δεν μπορέσαμε να είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά μας όταν ήταν μικρά. Αλλά δεν τους βγήκε σε κακό, είναι μία χαρά».
Και προσέθεσε ο Μανούσος Μανουσακάκης: «Ρώτησα κάποιους φίλους αν γνωρίζουν κάποιον που να ξέρει καλά αγγλικά και μου σύστησαν τη Μαρία. Από εκείνη την στιγμή δεν ξαναχωρίσαμε. Από την Ειρήνη πάπα μου έμεινε σαν ανάμνηση η κληρονομία που μου άφησε, η οποία ήταν το “Τμήμα Ηθών”. Αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να θεραπεύσει την ανθρώπινη ανοησία θα ήμουν πολύ υπέρ της, άλλα νομίζω θα τη μεγεθύνει».