Τον Κωστή Μαραβέγια συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι».
Ο αγαπημένος τραγουδιστής εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχει σε σειρά στην τηλεόραση, μιλά για τους καλλιτέχνες σε ρόλο παρουσιαστή και για τα περί πολιτικής ορθότητας στη μουσική.
«Μου αρέσει πολύ να κάνω τον ‘τσαρλατάνο’ και ένας ‘τσαρλατάνος’ που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να αφηγείται ιστορίες. Δε γελάνε πάντα οι άλλοι με τα αστεία μου. 1 στα 10 τουλάχιστον είναι ‘κούφια’».
Για το «Milky Way»
Για τη συνεργασία του με τον Βασίλη Κεκάτο στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Milky Way», λέει:
«Το ‘Milky Way’ προέκυψε μετά από πρόταση του σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτου. Είναι πάρα πολύ ωραία σειρά, καινοτόμα, έχει καταπληκτική φωτογραφία, σκηνοθεσία και ερμηνείες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που είμαι μέρος του. Στο τελευταίο επεισόδιο δάκρυσα, δεν είναι ντροπή να το πω».
«Θα ήθελα να παίξω σε τηλεοπτική σειρά»
Όσο για τη δική του συμμετοχή σε σειρά της τηλεόρασης;
«Θα ήθελα να παίξω σε μια τηλεοπτική σειρά, στο θέατρο όχι, γιατί η επανάληψη με κουράζει. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία η παρουσία των εκπομπών που είχα κάνει στην ΕΡΤ, απλά ήταν πολύ απαιτητικά. Δε λέω ότι είναι αυτοσκοπός η τηλεθέαση για την οποία κάνεις εκπτώσεις αλλά θέλεις να δει ο κόσμος την εκπομπή σου. Δέχθηκα κάποιες προτάσεις για παρουσίαση αλλά δεν ήθελα να κάνω κάτι. Δεν υπάρχουν στεγανά, όταν ενός ανθρώπου το λέει η ψυχή του και το κάνει καλά, πρέπει να το κάνει.
»Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να βάζει όρια, πρέπει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε χωρίς να εκθέτουμε τον εαυτό μας».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Θα συμμετείχα ξανά σε κριτική επιτροπή, πέρασα ωραία στο ‘Voice’ και στο ‘Your Face Sounds Familiar’».
Για την πολιτική ορθότητα στη μουσική αναφέρει:
«Πιστεύω ότι αν συνεννοηθούν ο δημιουργός με τον ερμηνευτή να αλλάξουν κάτι, καλώς να γίνει. Το τραγούδι υπερβαίνει τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές και ταξιδεύει μόνο του. Δε ρωτάμε το τραγούδι αν θα ήθελα να έχει αυτήν τη λέξη ή την παλιά. Έχω γράψει τραγούδια όπως το ‘πώς να βολέψω στο ίδιο κρεβάτι δύο γυναίκες σε μία βραδιά’, που αν το αναλύσει κανείς θα το χαρακτηρίσει σεξιστικό ή πατριαρχικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα τραγούδια έχουν μια περιπαικτική διάθεση και είναι και σαρκαστικά. Πρέπει να υπάρχει ανοχή στο να λέγονται πράγματα που μπορεί να μην ακούγονται ‘σωστά’ σήμερα, αλλά να μην προσβάλλουν συγχρόνως».