Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αναποτελεσματικά και άνισα μέτρα αυτά που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση εξηγεί ότι έπρεπε να ληφθούν τα πιο σκληρά μέτρα, εξαντλώντας όμως και τα όρια. Πράγμα που σημαίνει ότι στο τραπέζι υπήρχαν τρεις επιλογές, οι οποίες μάλιστα εξετάστηκαν όλες αναλυτικά.
Η μία επιλογή ήταν να γίνει αναστολή όλων των πρωταθλημάτων. Η δεύτερη επιλογή που εξετάστηκε ήταν να μην υπάρχουν στους αγώνες που θα διεξάγονταν οι οργανωμένοι οπαδοί. Να κλείσουν δηλαδή, οι θύρες των οργανωμένων. Και η τρίτη επιλογή ήταν αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα.
Οι δύο πρώτες επιλογές απορρίφθηκαν, διότι – όπως εξηγούν από την κυβέρνηση – θεώρησαν την λύση που ανακοινώθηκε ως την πιο δίκαιη.
Στην κριτική που ασκείται γιατί αυτά τα μέτρα δεν ελήφθησαν όταν δολοφονήθηκαν 2 πολίτες, ο Άλκης Καμπανός και ο Μιχάλης Κατσούρης η κυβέρνηση απαντάει ότι ο «κόμπος έφθασε στο χτένι».
Επιλεκτική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού
Ο Παναγιώτης Περπερίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA περιέγραψε μια ιδιαίτερη μεταχείριση για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού δεδομένου ότι την ίδια μέρα υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες.
Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Χρηστάκου πάνω σε αυτήν την επιλεκτική μεταχείριση του Ολυμπιακού αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη και πειστική απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης. Ωστόσο, αυτό που λέει είναι ότι σταθμίστηκαν τα πολύ σοβαρά θέματα δημόσιας ασφάλειας.
Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη για το εν λόγω θέμα «σε έναν αγώνα που θα παιζόταν στο στάδιο ”Καραϊσκάκης”, δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν μετά τα γεγονότα του Ρέντη οι αστυνομικοί με τους οπαδούς του Ολυμπιακού».