Ανατριχιαστική είναι η νέα υπόθεση bullying που έρχεται από τον Βόλο, με θύμα ένα αγόρι 7 ετών και θύτη έναν συμμαθητή του 10 ετών.
Όσα συνέβησαν ανακάλυψε η μητέρα του 7χρονου όταν το παιδάκι αρνήθηκε να ξεντυθεί μπροστά της. Όπως αποκαλύφθηκε, ο 10χρονος μαθητής ανάγκαζε το μικρότερο παιδί να κατεβάζει το παντελόνι του και ζωγράφιζε πάνω στο σώμα του σύμβολα, προκειμένου να παίξει… τρίλιζα.
Όλα αυτά στα διαλείμματα του σχολείου, που είχαν γίνει ο εφιάλτης του 7χρονου.
«Να καταγγέλλονται στην ΕΛ.ΑΣ»
«Πρέπει να μιλούν τα παιδιά όπως και οι γονείς», λέει μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
«Δεν πρέπει αυτά τα περιστατικά να μένουν κάτω από το φως. Τουλάχιστον να καταγγέλλονται στην αστυνομία. Δεν είχε καταγγελθεί κάτι, ούτε από τον διευθυντή του σχολείου, ούτε από κάποιον καθηγητή».
Όπως λέει η ίδια:
«Πρέπει να ενημερώνεται η διοίκηση του σχολείου και από κοινού το σχολείο με τους γονείς να ενημερώνουν την Αστυνομία και εμείς της αρμόδια εισαγγελία για να δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε το συγκεκριμένο φαινόμενο».
«Σε αυτά τα περιστατικά η Αστυνομία είναι πολύ λίγα αυτά που μπορεί να κάνει. Γίνεται μια δικογραφία σε βάρος των γονέων του θύτη. Όταν μιλάμε για τόσο μικρά παιδιά, δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, ωστόσο θα πρέπει να καταγγέλλεται», συμπληρώνει.
«Οι ψυχολόγοι να κάνουν μάθημα στα παιδιά»
Από την πλευρά του, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, αναφέρει:
«Τα παιδιά σε αυτές της ηλικίες δεν έχουν αναπτυγμένη ενσυναίσθση που σημαίνει ότι δεν μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου παιδιού και να νιώσουν αυτό που νιώθει».
Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει το οικογενειακό περιβάλλον, καθώς «εμπνέονται από την επιθετικότητα του περιβάλλοντός τους».
«Ως οικογένεια, πολλά φαινόμενα που δημιουργούμε στο σπίτι, τα παιδιά τα αφουγκράζονται. (…) Πρέπει οι γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά την αξία της ανοχής και αποδοχής».
Σημαντικό ρόλο παίζει και το σχολείο, καθώς «εκεί που αποτυγχάνει το σπίτι, το δεύτερο σπίτι που είναι το σχολείο» θα πρέπει να παρεμβαίνει.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, οι ψυχολόγοι θα πρέπει να μπουν στα σχολεία και να κάνουν μάθημα στα παιδιά.
«Ο ψυχολόγος θα πιάσει τα 2 παιδιά και θα βοηθήσει ώστε να έχουμε μια διαφορετική διαχείριση από εδώ και στο εξής».