Απολογούνται από το πρωί οι δέκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και λιμενικοί.
Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που εξάρθρωσε το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι λιμενικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση.
Σήμερα, Παρασκευή 22/12, οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν.
Οι απολογίες βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί ενώ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν απολογηθεί μόνο 4 κατηγορούμενοι. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.
Το χρονικό
Όπως δείχνουν τα στοιχεία των Αρχών, μέσα σε εννέα μήνες «έσπρωξαν» στην αγορά περισσότερα από 14 κιλά κοκαΐνης, με κέρδη που έφτασαν τα 1.232.000 ευρώ σε εννέα μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη γυναίκα, κρατούμενη σε φυλακές της χώρας, με τα ψευδώνυμα «θεία» και «χοντρούλα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των ναρκωτικών ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της.
Από την πλευρά τους, οι δύο λιμενικοί είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Ο ένας, με το ψευδώνυμο «Παύλος» ή «ανιψιός», εξασφάλιζε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που φυλάσσονταν και προορίζονταν για καύση, ενώ ο δεύτερος εκμεταλλευόμενος την υψηλή θέση στην οποία υπηρετούσε, παρείχε κάλυψη στον συνάδελφό του.
Ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη για όλες τις πληρωμές ήταν μια 63χρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Πέπη», η οποία είχε αναλάβει το ρόλο του φύλακα της καβάτζας, του σπιτιού δηλαδή που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο Κερατσίνι.
Επίσης, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έπαιζε και ένας ακόμη κρατούμενος των φυλακών. Πρόκειται για έναν 71χρονο με το ψευδώνυμο «φαφούτης» ή «Αραφάτ», ο οποίος έδινε και σημαντικές πληροφορίες για τις συναλλαγές.