Στο MEGA μιλούν πρώην εργοδότες του και περιγράφουν έναν άνθρωπο που έκανε μεγάλη ζωή με ακριβά κοστούμια και αυτοκίνητα και έναν άνθρωπο που περνούσε τον χρόνο του στα πρακτορεία παίζοντας «φρουτάκια».
Στον ρόλο του μηχανικού αυτοκινήτων σε καθημερινή κοινωνική σειρά, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Είναι το 2010. Ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας έχει χάσει ήδη τη δουλειά του και ψάχνει για περιστασιακές δουλειές και μεροκάματα.
Στον «ρόλο» του μιλά για έναν εθισμένο άνθρωπο που χάνει τα λεφτά του στο τζόγο εν αγνοία της οικογένειας του.
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δηλώνει πρώην στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης, της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.
Η εικόνα του τότε… δεν θυμίζει σε τίποτα την σημερινή του εμφάνιση με το τζόκεϊ, τα τατουάζ και το χαρακτηριστικό μούσι.
Η δουλειά του πριν τον «Άλλο Άνθρωπο»
Έβγαλε πολλά λεφτά, όπως λέει ο ίδιος, και έκανε ακριβή ζωή με ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα και ξενοδοχεία.
Δημοσιογράφος: Πριν που δούλευες έβγαζες λεφτά; Κάμποσα. Δηλαδή είχα Ζ3 αμάξι, μετά πήρα το Ζ4, ήμουν κουστουμαρισμένος με γραβάτες.
Πολυχρονόπουλος: Με πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία.
Απολύθηκε σε ηλικία 47 ετών. Έμεινε άνεργος και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του μαζί με τη μητέρα του.
Για 2 χρόνια έκανε μεροκάματα. Όπως λέει πρώην εργοδότης του που τον προσέλαβε ως πωλητή ήταν καλός πωλητής μα πάνω από όλα ήξερε να πουλάει τον εαυτό του.
«Όταν τον είδα πριν από μερικά χρόνια να πρωταγωνιστεί στα κανάλια ως ο καλός άνθρωπος, ο ταπεινός, ο εγώ να βοηθήσω, λέω: ‘’πότε θα τον ανακαλύψουν ο ανεκδιήγητος μυθομανής τύπος είναι’’.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας τον εμπιστεύθηκε του έδωσε εταιρικό αυτοκίνητο για τα επαγγελματικά ταξίδια και τηλέφωνο. Μέχρι που ήρθε ο πρώτος λογαριασμός, 5πλάσιος του κανονικού.
«Είχε πάρει λοιπόν τηλέφωνα ροζ 090 και όταν είδα αυτό, αμέσως πήγαμε στον υπολογιστή του και ψάξαμε το ιστορικό και έμπαινε συνέχεια σε site πορνό και online betting και σε online καζίνο».
Η αρχή της κοινωνικής κουζίνας
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ήταν ένας από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.
«Είχα και πολύ οργή πολύ μέσα μου. Οργή για τα πάντα. Κι αυτήν την οργή την μετέτρεψε σε ανάγκη να δημιουργήσει. Ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο».
Από εκεί ξεκίνησε η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας και η ζωή του απέκτησε και πάλι νόημα.
«Η ζωή μου εμένα ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011. Εγώ και ο άλλος άνθρωπος είμαστε 1».
Το εγχείρημά του έχει τεράστια απήχηση. 17 εκατομμύρια μερίδες! Μαγειρεύει δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και μαζί του προσέλκυε πρόσωπα αναγνωρίσιμα που ανακατεύουν με το ξύλινο κουπί της ελπίδας.
Τη διάσημη κουτάλα, το κουπί μιας βάρκας προσφύγων που έφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας στη Σκάλα Συκαμιάς.
Όσοι τον συναντούσαν στα πρακτορεία ήξεραν πως το αγαπημένο του παιχνίδι είναι τα «διαμάντια».
«Του έλεγαν συγχαρητήρια και από την άλλη τον ρωτούσαν έβγαλες κάνα διαμάντι. Ήταν το αγαπημένο του ‘’διαμάντι’’. Έχει ένα πάθος. Τα πάθη είναι τρία. Ναρκωτικά, οινόπνευμα και τζόγος», είπε ένας θαμώνας.
Η Αρχή Διαφάνειας έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας με το πόρισμα να ακολουθεί μια διαδρομή 600.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της κοινωνικής κουζίνας σε στοιχηματικούς λογαριασμούς.