Ο βασιλιάς ασθένησε, η Αγγλία κλυδωνίζεται, τα ΜΜΕ ψάχνουν απαντήσεις. Και τις βρίσκουν λένε στην κριτική που ασκούν κατά του βασιλιά για την προτίμηση που έδειξε στην ομοιοπαθητική.
«Πυροβολούν» και αρνούνται να δεχτούν πως ο Βασιλιάς τους ακολουθεί ανορθόδοξες μεθόδους θεραπείας.
«Ως πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου το 2004, ο Κάρολος προκάλεσε σάλο όταν υποστήριξε δημόσια την ιδέα ότι οι ασθενείς με καρκίνο θα αντιμετωπίζονται με καθημερινά κλύσματα καφέ, ενέσεις βιταμινών και 13 χυμούς φρούτων», σχολιάζει η Washingtonpost.
O βασιλιάς που είναι «φύλακας άγγελος» της ομοιοπαθητικής
Πρόκειται για μία θεραπεία, εναλλακτική, που αναπτύχθηκε το 1920 θα γράψουν. Δεν αποκαλύπτουν κάτι άγνωστο στους Βρετανούς ο Βασιλιάς είναι σπόνσορας της ομοιοπαθητικής.
«Το 2011 η Σχολή γιόρτασε την 30η επέτειό της και έλαβε επιστολή υποστήριξης από την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα (τώρα Αυτού Μεγαλειότητα)».
Ο διορισμός και οι αντιδράσεις
Πριν ελάχιστους μήνες ο Βασιλιάς θα σοκάρει το νησί. Οι εφημερίδες δεν κρατιούνται. Θα χαρακτηρίσουν νέτα σκέτα αμφιλεγόμενη την απόφαση του. Ανήκουστη ίσως η εντός ή εκτός εισαγωγικών αυθάδεια, ανήκουστη και η απόφαση του θα πουν οι Βρετανοί.
Το Παλάτι θα υποστηρίξει την απόφαση του Βασιλιά και θα στηρίξει τον Ντίξον.
«Ο Δρ Ντίξον δεν είναι ομοιοπαθητικός γιατρός. Η θέση του είναι ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να συμβαδίζουν με τις συμβατικές θεραπείες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία», σύμφωνα με την Telegraph.
Αυτά στο Παλάτι γιατί έξω από το Μπάκιγχαμ έχει ξεσπάσει πόλεμος με καμπάνια κατά του Καρόλου.
«Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας λένε ότι η απόφαση του μονάρχη να βάλει τον Δρ Μάικλ Ντίξον επικεφαλής είναι «ακατάλληλη» σύμφωνα με τον «Guardian».
Σάλος για τις φήμες της ενναλακτικής θεραπείας του Καρόλου από τον κορωνοϊό
Το Scientist θα το πάει ένα ή και περισσότερα βήματα παρακάτω, θα μιλήσει για τον αντιεπιστημονικό μονάρχη: «Ο αντιεπιστημονικός βασιλιάς. Η ιστορία του Καρόλου Γ΄ στην προώθηση της ομοιοπαθητικής».
Ο ίδιος πάντως είχα επικρίνει τους αντιεμβολιαστές λέγοντας πως τα εμβόλια κατά του κόβιντ μπορούν να προστατέψουν και να απελευθερώσουν: «Ο Πρίγκιπας Κάρολος ασκεί κριτική στους αντιεμβολιαστές λέει πως τα εμβόλια προστατεύουν και απελευθερώνουν».
Ο «ομοιοπαθητικός» βασιλιάς
Το 2019 ο Κάρολος είναι πρίγκηπας. Οι απόψεις του όμως είναι αυτές που εξακολούθησε να έχει και ως βασιλιάς. Τον Ιούνιο του 2019 οι εφημερίδες τον κριτικάρουν.
«Ο πρίγκιπας Κάρολος γίνεται προστάτης ομάδας ομοιοπαθητικής. Το μέλος της βασιλικής οικογένειας δέχεται κριτική επειδή υποστηρίζει την ομοιοπαθητική», γράφει ο Guardian.
Άλλοι θα πουν ακόμα πιο φωναχτά αυτό που ψιθυρίζεται. Ο Κάρολος λένε προωθεί την fake science.
«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι παθιασμένος οπαδός της ψευδοεπιστημής», λέει το «Thedailybeast».
Ωραία λοιπόν, ο βασιλιάς δεχόταν κριτική, το Παλάτι ήξερε, τα δημοσιεύματα έγραφαν. Γιατί δεν άλλαξε κάτι. Ο λόγος ήταν πάρα πολύ απλός.
Και η Ελισάβετ υπέρ των ενναλακτικών θεραπειών
Ο πρίγκιπας και μετέπειτα βασιλιάς μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που η ομοιοπαθητική ήταν πανταχού παρούσα και που η μητέρα του υποστήριζε τις εναλλακτικές θεραπείες ακόμα και κατά την πανδημία του κόβιντ.
«Η βασίλισσα Ελισάβετ βασίζεται σε ομοιοπαθητικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια υποχρεώσεων της στο εξωτερικό, θα την ακολουθεί μια μικρή δερμάτινη θήκη με προμήθειες ομοιοπαθητικών φαρμάκων», σύμφωνα με την Daily Mail.
Μετά από αυτά δεν χρειάστηκε πολύ. Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιό και θυγατέρα. Χρεώνουν στον Κάρολο την ομοιοπαθητική ως μία κληρονομιά της μητέρας του.
«Ο βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί την βασίλισσά με την ασυνήθιστη πίστη του. Παρά τις διχασμένες απόψεις για την ομοιοπαθητική, ο Βασιλιάς παραμένει πιστός, επενδύοντας και σε ολιστικές θεραπείες υγείας, στο πλευρό της συζύγου του, Queen Consort Camilla»,γράφει το «Ηellomagazine».
Την ίδια ώρα οι ειδικοί θα επισημάνουν μία τεράστια διαφορά όπως θα πουν ανάμεσα στην βασίλισσά και τον βασιλιά: «Ωστόσο, ο Ερνστ λέει ότι, από όσο γνωρίζει, η βασίλισσα δεν έκανε ποτέ καμία δημόσια δήλωση υποστηρίζοντας την ομοιοπαθητική ή την εναλλακτική ιατρική και «αυτή είναι η μεγάλη διαφορά» σε σύγκριση με τον βασιλιά».
Η κριτική παίρνει και άλλες μορφές με τους Βρετανούς να επισημαίνουν πως ο εναλλακτικός βασιλιάς τους έχει τον τρόπο να έχει συμβατικές θεραπείες όταν τις χρειάζεται. Την ίδια ώρα, πάντως που ο βασιλιάς εμφανίζεται ευάλωτος θα γράψουν πως παρά την ηλικία του και την επιβαρυμένη του κατάσταση ακολουθεί το πρόγραμμα γυμναστικής των αεροπόρων.
Αν καταφέρει να απογειώσει την φυσική του κατάσταση αυτό σίγουρα θα έχει αντίκτυπο και στην μοναρχία που κάθε τρείς και λίγο για διάφορους λόγους δείχνει πάντα ευάλωτη σε μία συντριβή.
Σονίδου: «Είναι πολύ γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι υπέρμαχος της ομοιοπαθητικής»
Η Κυριακή Σονίδου, πρόεδρος Ελλήνων Ιατρών Λονδίνου, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι υπέρμαχος της ομοιοπαθητικής.