Η Άντζελα Γκερέκου βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την ζωή της, για τα επαγγελματικά της, για την συμμετοχή της στην «Γη της Ελιάς», και για τις δράσεις του ΕΟΤ.
Η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ έκατσε στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την ζωή της.
Η Άντζελα Γκερέκου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τελευταία Φεγγάρια» στο θέατρο Coronet και μίλησε γι’ αυτό.
«Είναι ένα κοινωνικό θέμα αυτό που πραγματεύεται η παράσταση που συμμετέχω. Μιλάει για την 3η ηλικία, για τους γονείς μας, τους γηραιότερους ανθρώπους, την ηλικία που κάποιοι άνθρωποι την περνούν με μεγάλη μοναξιά, με φόβο και όταν δεν υπάρχουν οι δυνατές σχέσεις αγάπης με την οικογένεια και τα παιδιά είναι δυσβάστακτο. Τα γηρατειά δεν πρέπον να είναι δυσβάστακτα. Στην παράσταση, ο ήρωας όταν έρχεται η στιγμή να πάει στο γηροκομείο από δική του πρωτοβουλία, την τελευταία νύχτα καλεί την γυναίκα του, που «έφυγε» σε ηλικία 45 ετών και δεν βίωσε τα γηρατειά. Έρχεται λοιπόν η γυναίκα του, και βλέπεις να ξετυλίγεται μία σχέση που είτε τον «μαλώνει» για την απόφασή του και προσπαθεί να τον αποτρέψει γιατί θεωρεί ότι θα είναι δυσβάστακτο για εκείνον, και ξεδιπλώνεται η ανάγκη του να μιλήσει μαζί της για να πάρει την απόφαση την οριστική. Ο πρωταγωνιστής πήγε τελικά στο γηροκομείο. Θα ταυτιστούν πολλοί άνθρωποι με αυτό, και υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τόσο τους γονείς τους για να τους κρατήσουν κοντά τους», είπε αρχικά.
«Έχω πάει σε γηροκομεία και έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους. Ο καθένας έχει την δική του ιστορία και στο βλέμμα τους υπάρχει μία θλίψη που θα έλεγες μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα και ο άνθρωπος να ήταν μαζί με την οικογένειά του. από την παράσταση φεύγεις έχοντας εκτιμήσει την νιότη, αλλά και έχοντας μία διάθεση να κάνεις πράγματα που τα θεωρείς δεδομένα πχ να αγκαλιάσεις τον παππού ή τη γιαγιά σου. Έχω πει τα «σ’αγαπώ» που πρέπει. Οι πράξεις είναι σημαντικές αλλά η λέξη στο άκουσμά της έχει μία δόνηση που σε γεμίζει χαρά. Εγώ με τους γονείς μου δεν το είχα πει πολύ αλλά προσπάθησα να ο αναπληρώσω. Το ίδιο χρειάζεται σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις μας που η πιο δυνατή παρακαταθήκη που μπορούμε να έχουμε. Αυτό σημαίνει, «σ’ αγαπώ», πολλές αγκαλιές, πράξεις αγάπης και συγχώρεσης», συμπλήρωσε.
Μεταξύ άλλων η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε στην κόρη της.
«Η κόρη μου είναι 22 ετών και σπουδάζει θέατρο έδωσε φέτος εξετάσεις. Σπούδαζε αλλού και φέτος αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο. Από πολύ μικρή είχε δείξει ότι αγαπά αυτόν τον τρόπο έκφρασης. Είχε πάει από μικρή σε θεατρικό εργαστήρι, και πιστεύω ότι μέσα απ΄ το θεατρικό παιχνίδι μπορεί να εξελίξει τις δεξιότητές του ένα παιδί. Το κάναμε για λόγους ψυχοπαιδαγωγικούς αλλά εκείνη το αγάπησε πολύ και ασχολήθηκε και στο σχολείο. Της έλεγα να σπουδάσει και κάτι άλλο, όπως εγώ που σπούδασα Αρχιτεκτονική. Βλέπω ότι είναι «εκεί». θα το σπουδάσει θα ασκηθεί και είναι δύσκολο να κάνεις θέατρο. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μαγικό. Ωραία θα ήταν να παίζαμε μαζί κάποια στιγμή στο θέατρο. Έχω να κάνω 26 χρόνια θέατρο. Δεν έχω δώσει τόσα όσα θα ήθελα στο θέατρο. Πρώτη φορά με βλέπει η κόρη μου στο θέατρο. Η κόρη μου με βλέπει ως πολιτικό, και όταν με έβλεπε σε σκηνές στην τηλεόραση γελούσε. Είχα άγχος στην πρεμιέρα ου στο θέατρο αλλά πήγαν όλα μαγικά. Το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός», υπογράμμισε η ηθοποιός και πολιτικός.
Για την «Γη της Ελιάς» και τον ρόλο της Αθηνάς Νομικού, η Άντζελα Γκερέκου σημείωσε πως, «το βιβλίο έφερε σε δύσκολη θέση την Αθηνά και το κατάλαβε και η μητέρα της».
Τέλος για την δράση του ΕΟΤ ανέφερε: «Ο τουρισμός για το 2024 αναμένεται πολύ καλός. Φαίνεται ότι η Ελλάδα κρατά τη θέση της. Το Σχέδιο Δράσης «Ανθισμένες Διαδρομές-Λευκάδιος Χερν» είναι, όπου υπάρχει εντυπωσιακή ανθοφορία στην Ελλάδα, αυτά να γίνουν τοποθεσίες – ορόσημα σε έναν ψηφιακό χάρτη που ο καθένας στον κόσμο να ξέρει που να βρει αυτά τα μέρη».