Με αφορμή την υπόθεση της Γεωργίας που βρέθηκε δολοφονημένη από τον σύντροφό της στην Θεσσαλονίκη, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα παρουσίασε αποκλειστικά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μία πρόταση για νομοθετική ρύθμιση.
Αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεση της δολοφονίας της Γεωργίας, όπου η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα είναι στο πλευρό της οικογένειας του θύματος, ανέφερε ότι ο προφυλακισμένος σύντροφός της παρά τα στοιχεία που έχουν βρεθεί δεν έχει ομολογήσει την δολοφονία της και δεν έχει κλείσει ακόμη η υπόθεση, καθώς οι ανακριτικές πράξεις δεν έχουν περατωθεί.
Η κα Νούκα υπογράμμισε ότι σε επικοινωνία που βρίσκεται με την οικογένεια της Γεωργίας αναφέρουν ότι αν γνώριζε η γυναίκα που δολοφονήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της το βαρύ κακοποιητικό του παρελθόν, τότε σίγουρα δεν θα ήταν μαζί του.
Μέσα από τα λόγια αυτά της οικογένειας της Γεωργίας «αν ήξερε η Γεωργία, θα ζούσε» η Αριάδνη Νούκα έκανε μία έρευνα αν σε κάποιο άλλο κράτος υπάρχει αυτό το δικαίωμα, δηλαδή να έχουν πρόσβαση οι άντρες και οι γυναίκες πρόσβαση στο κοινωνικό παρελθόν των συντρόφων τους.
Πράγματι, στην Αγγλία – που ήταν η πρώτη χώρα μαζί με την Ουαλία – νομοθέτησαν το 2014 «το δικαίωμα να ρωτάς – το δικαίωμα να μάθεις». Αυτό σημαίνει όταν κάποιος έχει ένα σύντροφο να έχει το δικαίωμα να πάει στην αστυνομία και να ρωτήσει για το παρελθόν του/ της συντρόφου του.
Αξίζει δε να τονιστεί ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιεύτηκε η ενδοοικογενειακή βία σημειώνει αύξηση των περιστατικών της κατά 105,3% το 2022 σε σχέση με το 2021.