Μαζική ήταν η συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα οι φοιτητές, όπως κάνουν κάθε Πέμπτη εδώ και δύο μήνες. Οι έντονες αντιδράσεις για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας συνεχίζονται και αναμένεται να κορυφωθούν την ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.
Συγκέντρωση και πορεία φοιτητών έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Εμείς από τους φοιτητικούς συλλόγους προχωρήσαμε πάλι σε πολυήμερες καταλήψεις και την επόμενη Παρασκευή διοργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα», είπε μέλος του φοιτητικού κινήματος.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι φοιτητές που δεκάδες βγήκαν και σήμερα και στους δρόμους της Πάτρας.
Ένταση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής
Με την ακρόαση 20 εξωκοινοβουλευτικών φορέων συνεχίστηκε σήμερα η επεξεργασία και εξέταση του νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή.
Τα πνεύματα οξυνθήκαν όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως κλήθηκαν να συμμετάσχουν φοιτητές κι εργαζόμενοι που αντιδρούν στο νομοσχέδιο μόνο μετά από δικές τους πιέσεις.
«Δεν καλέσατε φοιτητές και εργαζόμενους. Εμείς σας πιέσαμε», είπε ο Διονύσης Καλαματιανός.
«Μας πιέζετε, είναι εξάλλου βαρύ το ποσοστό σας», είπε ο Χρήστος Κέλλας, πρόεδρος Επιτροπής Μορφωτικών.
«Απαράδεκτο να αποκλείονται φοιτητικοί σύλλογοι και να προσκαλούνται οι βιομήχανοι. Γράψαμε 19 χιλιάδες μόρια για να μπούμε στην Ιατρική και με αυτό που ψηφίζετε θα γίνεται γιατρός όποιος έχει 19 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για να πληρώσει. Πάτε να κάνετε νόμο την αδικία», είπε ο Αλέξανδρος Θεολόγος, Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη και η ψήφιση του αναμένεται την επομένη στις 8 Μαρτίου.