Τον δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών άνοιξε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να περνά το κατώφλι της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και να ζητά από τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, να ενημερωθεί θεσμικά για ποιον λόγο είχε τεθεί υπό το καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ.
«Είμαι σίγουρος ότι ανοίγοντας τον δρόμο της αλήθειας σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε μια ιστορία που έχει πλήξει τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ωστόσο, η διαδικασία μέχρι την τελική ενημέρωσή του φαίνεται πως θα είναι μακρά, με τον ίδιο να λέει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, δεσμευόμενος ότι θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό.
«Το γρηγορότερο δυνατόν και το επιδιώκω γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Ο λαός, όπως στο ζήτημα των υποκλοπών, έτσι και στο ζήτημα των Τεμπών και σε άλλα βαριά σκάνδαλα, διψά για αλήθεια και δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΑΔΑΕ θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια θα ζητήσει από την ΕΥΠ να της σταλούν όλα τα στοιχεία που έχουν διατηρηθεί και αφορούν τον κ. Ανδρουλάκη. Στη συνέχεια, η ΕΥΠ θα αποφασίσει αν θα στείλει τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία είναι πιθανόν να έχουν ήδη καταστραφεί.
Πυρά από το Μαξίμου
Την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλά για απόφαση – δικαίωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε ότι η ΑΔΑΕ οφείλει να τον ενημερώσει για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, δέχεται τα πυρά του Μεγάρου Μαξίμου.
«Τι ήττα είναι αφού αλλάξαμε μόνοι μας τη διάταξη; Πείτε του, άνθρωπέ μου πανηγυρίζεις για την απόρριψη μίας διατάξεως την οποία η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει. Τι πανηγυρίζεις;», είπε ο Μάκης Βορίδης.
Το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους πριν από τις ευρωεκλογές, με την κυβέρνηση να παραπέμπει στην ολομέλεια της ΑΔΑΕ και την αντιπολίτευση να μιλά για σκάνδαλο.
«Εμείς θέλουμε στην υπόθεση αυτήν, όπως και σε κάθε άλλη υπόθεση, να πέσει άπλετο φως. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα», λέει ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης».
«Πρέπει να μάθουμε αν έχει γίνει υπέρβαση και κατάφορα κατάχρηση εξουσίας από την ΕΥΠ, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι και παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης απαξιώνει με τέτοιον τρόπο το σκάνδαλο που ο ίδιος μετέτρεψε σε ‘σημαία’, ο ελληνικός λαός δικαιούται να υποθέτει ότι ‘δεν τον απασχολεί και τόσο’ η άμεση αποκάλυψη της αλήθειας», είπε ο .πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Συγκάλυψη τέλος. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει, το δίκιο πρέπει να νικήσει. Και θα νικήσει», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Η παρακολούθηση
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ από τον Σεπτέμβριο του 2021, που έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έως τον Δεκέμβριο του 2021 που εξελέγη.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα διαπίστωση ότι έχουν γίνει 3 απόπειρες παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο, παράνομο λογισμικό Predator.